Süper Lig'de transfer dönemine sayılı günler kala kulüpler çalışmalarını hızlandırmış durumda.

TFF'den yapılan açıklamada futbolda ara transfer döneminin ne zaman açılacağı duyuruldu. Türkiye Futbol Federasyonu, futbolda "ara transfer" dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil döneminin 5 Ocak 2021 tarihinde başlayarak 1 Şubat 2021 tarihinde sona ereceğini açıklanmıştı.

Yaptığı 18 transferle yaz transfer döneminedamga vuran Fenerbahçe, ara transfer dönemi için de kolları sıvamış durumda.

Özellikle son haftalarda savunmada göze çarpan ciddi sıkıntıların ardından bu mevki için arayışlarına hız kazandıran Sarı Lacivertli kulüp bu sorun Beşiktaş derbisinde daha da belirgin bir şekilde gözlenmişti.

Derbide Siyah Beyazlı takıma mağlup olan Fenerbahçe'de sıkıntının asıl temelinde savunma hataları yatıyordu.

Rakip 10 kişi kalmışken bile 2 gol yenilmesi bardağı taşırırken, özellikle Mauricio Lemos'un performansı başta olmak üzere tüm defans hattı sınıfta kaldı.

Mücadelenin ardından mağlubiyetin faturası Lemos'a kesilirken, Sarı Lacivertli takımda derbi sonrası savunma mevki için arayışlar apar topar başlatılmıştı.

Hal böyleyken, geçtiğimiz günlerde harekete geçen sportif direktör Emre Belözoğlu'nun Juan Jesus için nabız yokladığı iddia edilmişti.

Kulübünde mutsuz olduğu öne sürülen Brezilyalı stoperden olumlu sinyal alındığı da çıkan haberler arasında yer alıyordu.

Ara transferde savunma sorununu kesin olarak halletmek isteyen Fenerbahçe'nin Juan Jesus transferinde mutlu sona ulaşılamaması ihtimalini de düşünerek bir ismi daha gündemine aldığı iddia edildi.

Bu isim İngiltere Premier Lig ekiplerinden Wolverhampton'da forma giyen tecrübeli oyuncu Romain Saiss olduğu belirtiliyor.

Kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Fas asıllı Fransız futbolcu 30 yaşında ve 1.88 boyunda.. Daha önce Fransa'da, Le Havre, Angers gibi kulüplerde forma giyen oyuncu, 2016/17 sezonunda 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuş ancak pek fazla forma şansı bulamamıştı.

Şu ana dek İngliz ekibi ile yalnızca 6 maça çıkan oyuncu 518 dakika forma şansı bulabildi.

Öte yandan birçok isimle de temaslarını sürdürdüğü ifade edilen Fenerbahçe'nin gündeminde bulunan isimleri ise şu şekilde olduğu belirtiliyor;

LEO DUARTE

COLLEY

KANNEMANN

EDUARDO SALVIO

Kaynak: Fotomaç