Süper Lig ekibi Fenerbahçe, Mesut Özil'i transfer etmek için atağa kalktı. Uygun şartlar sağlanırsa, yıldız oyuncu önümüzdeki yılın Haziran ayında sarı-lacivertli formayı terletebilir.

Son yıllarda Fenerbahçe'ye transfer iddiaları ile gündeme gelerek taraftarları bir hayli heyecanlandıran dünyaca ünlü yıldız oyuncu Mesut Özil için ilk adımların atıldığı iddia edildi. Sözcü gazetesinden Sercan Hamzaoğlu'nun haberine göre, Fenerbahçe Kulübü'ne yakınlığı ile bilinen bir iş adamı Londra'da Mesut Özil'i ziyaret etti. Bu görüşmede Ali Koç'un talepleri yıldız oyuncuya iletildi.

Haberde Ali Koç'un Mesut'u Ocak ayında kadroya katmak istediği, ancak 32 yaşındaki oyuncunun uygun şartların sağlanması halinde sezon sonunda anlaşmanın sağlanabileceğini ilettiği kaydedildi.

Görüşmelerde son olarak maaş pazarlıkları yapıldığı iddia edildi Fenerbahçe yetkilileri, yıldız oyuncu Mesut Özil'e ücet talebini sordu. Özil, senelik 5 Milyon Euro+imza parası istedi. Mesut'un bu talebinin vergilerle birlikte 8 Milyon Euro'yu bulması nedeniyle Başkan Ali Koç "O zaman Haziran ayında görüşürüz" diyerek maaş pazarlıklarını ve transfer görüşmesini Haziran'a erteledi. 

İki tarafın Haziran ayında bir görüşme daha yapması ve transferin sonlandırılması bekleniyor. 

Mesut Özil sezon başında Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

Kaynak: Fotomaç