Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz süreciyle alakalı yaptığı son açıklamada, "İnanıyorum, haklı olan davamızda maddi kayıplarımızın hepsini geri alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Sarı-Lacivertli yönetim bu ifadenin ardından Yargıtay'dan çıkacak kararı beklediği ve beraat sonrası UEFA'ya dev bir dava açacağı öğrenildi.

Fenerbahçe'nin 2011-2012 (32 milyon Euro), 2012-2013 (14 milyon Euro), 2013-2014 (20 milyon Euro) ve 2014-2015 (25 milyon Euro) sezonlarını kapsayan toplam 4 yılı UEFA'ya maddi kayıp olarak göstereceği ve 91 milyon Euro talep edeceği kaydedildi. Sarı-Lacivertli yönetimin tüm bu sezonlar için bilet satışı, reklam alma ve ürün satışlarını da üst üste koyduğunda 50 milyon Euro daha isteyeceği ve bu miktarın toplam 141 milyon Euro'ya ulaşacağı iddia edildi.

TÜRKİYE'DEN 100-250 MİLYON TL

Fenerbahçe'nin, 3 Temmuz sürecinde aleyhinde hareket edildiğine inandığı Türkiye'de bulunan kişi ve kurumlara da yüksek meblağlı bir tazminat davası açacağı bildirildi. Sarı- Lacivertli yönetimin, bu kişi ve kurumlardan 100 milyon TL ile 250 milyon TL arasında bir gelir elde etmek istediği kaydedildi.

Dava açılacak kurumların başında TFF, UEFA, FIFA geliyor. 

Fenerbahçe yönetimi 3 Temmuz sürecinde kendi aleyhlerine hareket edildiğine inandıkları TFF ayağında görev alan; Mehmet Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan, Mehmet Helvacı, Ebru Köksal’a

UEFA ayağında görev alan; Michel Platini, Gianni Infantino, Pierre Cornu, Lietard Fernandez’e

Hukuk ayağında görev alan; Mehmet Berk, Zekeriya Öz, Ufuk Emertcan, Abdullah Mirza Coşkun, Mehmet Ekinci, Hikmet Şen ve Bülent Kınay’a

Basın ayağında yer alan Erman Toroğlu, Serhat Ulueren, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar başta olmak üzere pek çok gazeteciye maddi manevi davalar açılacak. 


Kaynak:Fotospor