Aykut Kocaman, transfer döneminin bitmesine bir gün kalan yaptığı açıklamada, çok yönlü bir oyuncuyu kadroya katacaklarını söylemişti. Ancak Fenerbahçe'nin son transferi, sadece santrfor olarak görev yapabilen Vincent Janssen olmuştu. Aykut Kocaman'ın bahsettiği çok yönlü oyuncusu ise geçtiğimiz sezonu Premier Lig ekibi Bournemouth'ta geçiren Jack Wilshere olduğu ortaya çıktı. 

SEZON SONU BEDAVA!

İngiliz basınında çıkan çeşitli haberlerde, Sarı- Lacivertliler'in 25 yaşındaki orta saha oyuncusu için transfer döneminin sonunda girişimde bulunduğu kaydedildi. Ancak bu çabaların sonuçsuz kaldığı, Wilshere ile anlaşma sağlanmasına rağmen Arsenal ile orta yolun bulunamadığı belirtildi. Fenerbahçe'nin; orta sahanın ortasında, forvet arkasında ve kanatlarda görev yapabilen İngiliz yıldızla ara transfer dönemi için ön anlaşma yaptığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin ocak ayında bir kez daha Arsenal'ın kapısını çalacağı ifade edildi. Eğer yine anlaşma sağlanamazsa, Wilshere haziranda bedavaya imza atabilir. 

ARSENAL TARİHİNE GEÇMİŞTİ!

Wilshere, 16 yaşındayken Arsenal ile ilk lig maçına çıkmış, kulüp tarihinde bunu başaran en genç isim olmuştu. 18 yaşında ise İngiltere Milli Takımı'nın formasını giymişti. Wilshere'ın dünyanın en iyi futbolcularından biri olması bekleniyordu ancak öyle olmadı. 25 yaşındaki futbolcu, özellikle Mesut Özil'in transferi sonrası gözden düşmüştü.