Fenerbahçe'nin transfer döneminde stoper listesinin başında yer alan Kolombiyalı genç savunma oyuncusu Yerry Mina için Sarı-Lacivertli kulübün dünya devi Barcelona'ya servet değerinde bir teklif sunduğu öne sürüldü. 

Fenerbahçe yönetimi Yerry Mina transferinde oldukça ısrarlı. Kolombiyalı futbolcunun Barcelona'dan ayrılmaya sıcak bakmamasına rağmen Katalan devi Mina için gelen teklifleri değerlendirmeye alacak. Basında ise Mina hakkında transfer iddiaları dönüp dolaşırken İspanyol basınında Esport 3'ün haberine göre; Fenerbahçe'nin de Yerry Mina için Katalan ekibine 30 milyon euro önerdiği iddia edildi. 
 
Barcelona'da yeni sezonda da forma şansı bulamayacağı öğrenilen Yerry Mina, bu doğrultuda kariyerine düzenli oynayacağı bir takımda devam etmek isterken, Kolombiyalı savunma oyuncusunun adı bir süredir Fenerbahçe ile anılıyordu. Ancak Yerry Mina'nın Dünya Kupası'nda sergilediği başarılı peformans ve 3 maçta attığı 3 gol nedeniyle Fenerbahçe'ye transfer olma ihtimalinin giderek azaldığı iddia edilmişti. 

Everton'ın Barcelona ile görüşmelere başladığı ve Yerri Mina için Katalan devine yaklaşık 24 milyon euro teklif edileceği gündeme geldi.