Süper Lig'i geçtiğimiz sezon üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe yeni sezonda şampiyonluk hedefine ulaşabilmek için nokta atışı transferler ile kadrosunu güçlendirmek istiyor.

Sarı Lacivertli kulübün devre arasında Apollon Limassol'dan renklerine bağladığı ve yarım sezonda bile kendini ispat ederek formasını garantiye alan Attila Szalai, 5 büyük ligden bit çok kulübün dikkatini çekti.

Fenerbahçe, 23 yaşındaki oyuncunun bonservisini 20-25 milyon Euro bandında tutmayı planlıyor. Bu rakamın ödenmesi halinde ise Sarı Lacivertli takım, stoper bölgesine bonservisle oyuncu alabilir.

Yine de Szalai'yi takımda tutmak isteyen yönetim, partneri için çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz sezon kadroya dahil olan Tisserand'da hayal kırıklığı yaşandı, Serdar Aziz'in ise rotasyon oyuncusu olarak kullanılması bekleniyor. Macar stoper Szalai'nin genç bir oyuncu olması sebebiyle yanına deneyimli bir isim koymak isteyen sarı lacivertlilerin listesi ise kabarık.

JEROME BOATENG

Alman savunmacı Jerome Boateng, devre arasında da Fenerbahçe'nin gündemine gelmişti. Bayern Münih ile olan 10 yıllık kariyerine son veren yıldız stoper, şu anda bonservisini elinde bulunduruyor. 33 yaşındaki oyuncunun bedelsiz olması Fenerbahçe gibi bir çok kulübün de ilgisini çekmesi rakipleri arttıyor. Sarı Lacivertli kulübün teklifini reddeden tecrübeli futbolcu için Roma en ciddi aday olarak görülüyor.

THİAGO SİLVA

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint-Germain ile yollarını ayıran ve Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin yolunu tutan Thiago Silva, daha önceden de Sarı Lacivertli takımın radarına girmişti. Bu sezon İngiliz deviyle muhteşem bir performans sergileyen Brezilyalı savunmacı, Şampiyonlar Ligi kupasını da kaldırdı.

Yaşının 36 olması sebebiyle Chelsea'de devam etmesi beklenmezken, ilerleyen yaşına rağmen formunu koruması Fenerbahçe'yi tecrübeli stopere itiyor.

JUAN JESUS

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin gündemine gelen Brezilyalı savunmacı, Roma ile olan sözleşmesini tamamladı. 29 yaşındaki stoper, 2017'de başlayan Roma kariyerini sonlandırma kararı aldı.

Yıldız savunmacı için yeniden harekete geçen Sarı LAcivertli kulüp, Juan Jesus'u transfer ederek en az 3 sezon stoper sıkıntısı yaşamak istemiyor. Bu sezon İtalyan ekibi ile Serie A'da 5, Avrupa Ligi'nde ise 6 maça çıkan futbolcunun da Fenerbahçe'ye sıcak baktığı biliniyor.

CAULKER

Bu sezon Alanyaspor ile başarılı bir performans sergileyen yıldız oyuncu, Fenerbahçe ile beraber Beşiktaş ve Trabzonspor'un da radarına girdi. Sarı Lacivertli ekibin, İngiliz stoperle prensip anlaşmasına vardığı iddia edilirken, 29 yaşındaki savunmacının büyük olasılıkla kadroya dahil edileceği ifade edildi. Ocak 2019'dan itibaren Alanyaspor forması giymeye başlayan Caulker, Süper Lig'de 85 maça çıktı ve takımına 6 gol 8 asistlik katkı sağladı.

Kaynak: Fotomaç