Sky Sport muhabiri Di Marzio , twitter hesabından Fenerbahçe'nin transfer gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fildişi Sahili uyruklu oyuncuya özellikle Premier Ligden Aston Villa ve Swensea'nın talip olduğu , ancak Fenerbahçe'nin bu kulüplerden bir adım daha öne geçtiğini yazdı.

Bonservisi Roma'da olan Doumbia'nın , Gervinho ile birlikte takımdan ayrılmasının an meselesi olduğunu belirten Marzio , Fenerbahçeli yöneticilerin Doumbia konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

İnter'de Futbola Başladı

Doumbia futbola Inter'in akademisinde başladı. 2003-2006 yılları arasında Inter'in alt klübü As Atjletic Adjame'ye transfer oldu. Burada yarım sezon oynadıktan sonra Fildişi Sahili ikinci lig takımlarından Toumodi takımına kiralandı. Bu takımda yeteneklerini gösterdi ve 2005 yılında Fildişi Sahili 1.lig takımlarından Denguelé 'ye kiralandı. Denguelé'de 20 maçta 15 gol atarak büyük bir başarıya imza attı ve 2006 yılında Japon Ligi takımlarından Kashiwa Reysol'a transfer oldu. Burada iki sezonda sadece 16 maçta görev yaptı ve 3 gol attı. Burada beklenen performansı gösteremeyen Doumbia, Tokushima Vortis takımına kiralandı ve bu takımda 16 maçta 7 gol attı ve özellikle İsviçre takımları olmak üzere birçok Avrupa takımının transfer listesine girdi ve Young Boys takımına transfer oldu.

2. CSKA Dönemi

Young Boys kulübünde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken oyuncu , burada 30 golle gol kralı olduktan sonra CSKA'ya , ardından Roma'ya transfer oldu. Ancak Roma'da istediği kadar forma şansı bulamayan oyuncu yeniden eski takımı CSKA'ya kiralanmıştı. Di Marzio'nun iddilarının ardından gözler Fenerbahçeli yöneticilerin açıklamalarına çevrildi. İşte o tweet ;