Lider Fenerbahçe, Bursaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı, zirve yarışında beklenmedik bir kayıp yaşadı. İki takım da istekli başladı. 2’de Nani’nin pasında Volkan’ın şutunu Harun çeldi. 16’da Gökhan’ın pasına dalan Volkan, kötü vurdu. 17’de yine yine Volkan şutladı, Harun yine izin vermedi. 23’te Caner ortaladı, Nani’nin vuruşunu Şamil çeldi. 42’de Nani’nin vuruşunu Harun çıkardı. 45’te Batalla defansın arkasına attı. Necid’den önce Alves çıkardı.

BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR

İkinci yarıda Fenerbahçe, Bursa kalesini ablukaya aldı. 57’de Nani vurdu, Harun’dan döndü, Fernandao auta yolladı. 59’da Josef ortaladı, Fernandao üstten dışarı attı. 64’te Alves’in kafa vuruşu direkten döndü, Harun’da kaldı. 68’de Dzsudzsak çalımlarla daldı, Deniz ile verkaç yaptı. Ancak yerde kaldı. Hakem “Devam” dedi. 82’de Nani’nin kafa vuruşu Harun’da kaldı. Kanarya, Bursa önünde 1 puana razı oldu, zirve yarışında ağır yara aldı.

REKORLAR SUYA DÜŞTÜ

Fenerbahçe, Bursa deplasmanında rekor için sahaya çıktı. 25 maçtır üst üste deplasmanda fileleri sarsan Sarı Kanarya, Bursaspor karşısında da gol atsa bu seriyi 26. maça çıkaracaktı. Sarı-lacivertliler dünkü beraberlikle, lig tarihinde deplasman maçlarında üst üste gol kaydetme rekorunu kaçırdı.
Fenerbahçe, ligde toplamda da 36 maçtır gol atıyordu. Kanarya, Bursaspor dahil 3 lig maçında daha fileleri sarsabilseydi 39 maça ulaşıp Galatasaray ve Sarıyer’e ait olan rekoru egale etmiş olacaktı.