Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım önce kurucu üyeleri arasında yer aldığı 1907 Derneği'nden istifa ederken, ardından da en büyük projelerinden biri olarak gördüğü Fenerbahçe Üniversitesi mütevelli heyetinden ayrılarak iki flaş karara imza attı. 

Sarı Lacivertli kulüpte tam 20 yıl başkanlık yaparak kulüp tarihine adını yazdıran Aziz Yıldırım, başkanlık döneminin ardından inzivaya çekilerek sessizliğe bürünmüştü. Son olarak 2 Kasım'daki doğum günü organizasyonunda Fenerbahçe'ye dair bir hareket içerisinde olmayacağını, geri dönmek gibi bir isteğinin ve planlamasının olmadığını açıklayan Sarı Lacivertlilerin efsane başkanı Aziz Yıldırım, geçtiğimiz haftalarda dikkat çekici kararlara imza attı. 

Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'un haberine göre; Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım’ın, ilk olarak Sarı Lacivertli kulübün en önde gelen taraftar dernekleri arasında yer alan, kendisinin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı 1907 Derneği'nden istifa ettiği ifade edildi.

67 yaşındaki Yıldırım’ın, istifa dilekçesini 1907 Derneği yönetim kuruluna ilettiği, bu vesileyle dernekle olan bağlarını kopardığı belirtildi. 1907 Derneği'nde an itibariyle başkanlığı Ruşen Çetin yürütürken, bir önceki başkan ise Ali Koç idi.

Aziz Yıldırım'ın bir diğer flaş hamlesi ise kendisin en önemli projelerinden biri olarak temellerini attığı Fenerbahçe Üniversitesi'nin mütevelli heyetinden ayrılması oldu.

Yıldırım'ın bu kararı mevcut Sarı Lacivertli başkan Ali Koç'un da yer aldığı mütevelli heyetinden ayrılmasıyla birlikte aldığı belirtildi.

Aziz Yıldırım'ın yanı sıra mütevelli heyetinde yer alan, Fenerbahçe'nin Yıldırım dönemindeki yönetim kurulu üyelerinin de istifalarını verdiği, böylece üniversite mütevellit heyetinde, üniversite kurucularından hiç kimsenin kalmadığı öğrenildi.

Kaynak: Patronlardünyası.com