Fenerbahçe, ligde art arda alınan kötü sonuçların ardından Beşiktaş'ın 5 puan ardına düşmüştü. Ligdeki takipçisi ve bu maçtaki rakibi Konyaspor ise 2016 yılında hiçbir resmi maç kaybetmemişti. Yarı finalin ilk maçında öncesinde çetin bir karşılaşmanın bizi beklediğini biliyorduk.

Akıl oyunlarının ve taktiksel mücadelenin ön plana çıktığı maçta 12'de Kadlec soldan ortaladı. Fernandao'nun kafası az farkla yandan dışarı gitti. 21'de Rangelov, ceza alanı dışından şutladı. Fabiano güzel bir kurtarışla golü önledi.

38'de Alper soldan ortaladı. Uzak direkte Volkan, Mehmet Uslu'ya basketbol usulü bir feyk attıktan sonra ağları buldu: 0-1. Devrenin böyle biteceği düşünülüyordu. Fenerbahçe solda bir serbest atış kazandı. 45+1'de atışı kullanmak için Nani geldi. Orta yapması bekleniyordu. Kaleci Kaya da böyle bekliyordu. Portekizli harika bir aşırtmayla farkı ikiye çıkardı: 0-2. İlk yarı bu sonuçla bitti.

53'te Konyaspor soldan serbest atış kullandı. Meha'nın ortasında Rangelov altı pasta dokundu. Fabiano çıkardı. 63'te Ömer Ali'nin sağ çaprazdan klas vuruşu Fabiano'da kaldı. 69'da Konya hızlı çıktı. Rangelov,  topu boştaki Bajic'e aktardı. Onun vuruşunda yine Fabiano başarılıydı.

72'de Fenerbahçe kontratağı oluştu. Alper'in pasında Fernandao kaleye 40 metre kala bomboştu. Biraz topu sürüp çıkan kalecinin üzerinden aşırttı. Top az farkla üstten dışarı gitti.

90'da sahneye çıkan Robin van Persie, Torku Arena'da skoru belirledi.

Fenerbahçe ciddi anlamda özgüven kazandı bu sonuçla. Tabii ki kupa finaline yaklaşmak da cabası. Torku Konyaspor 2016 yılında ilk kez kaybetti. Ama doğru yapılanmayla nerelere gelinebileceğini gösteriyorlar. Tribünleri dolduran taraftar her şeyin anahtarı zaten.

TORKU KONYA-FENERBAHÇE: 0-3

Stat: Konya Büyükşehir Belediyesi     

Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, İbrahim Bozbey     

Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Skubic, Ali Turan (Dk. 64 Traore), Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Volkan Fındıklı (Dk. 64 Bajic), Ömer Ali Şahiner, Holmen, Meha, Rangelov (Dk. 78 Hadziahmetovic)     

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Ba, Kadlec, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 85 Diego), Alper, Nani, Volkan Şen (Dk. 62 Josef), Fernandao (Dk. 78 van Persie)      
         
Goller: Dk. 38 Volkan Şen, Dk. 45 Nani, Dk. 89 van Persie (Fenerbahçe)