Son yıllarda kadrosuna kattığı Brezilyalı oyunculardan önemli katkı alan Fenerbahçe, rotasını yine Sambacı diyarına çevirdi. Zenit’ten Giuliano’yu transfer eden Sarı-Lacivertliler, bir süredir Palmeiras’ın yıldızı Dudu için girişimlerde bulunuyordu. Yönetimin, bir başka Brezilyalı Gustavo Scarpa için de hareke geçtiği öğrenildi. 23 yaşındaki futbolcunun menaceri Bruno Paiva ile ilk görüşmenin gerçekleştirildiği ve Scarpa’nın durumu hakkında bilgi alındığı kaydedildi.

Oyuncu sıcak bakıyor

Paiva, Fluminense’nin daha önce Palmeiras’ın yaptığı teklifi geri çevirdiğini ancak oyuncusunun da bu transferde isteksiz olduğu bilgisini verdi. Scarpa’nın kariyerine bundan sonra Avrupa’da devam etmeye sıcak bakacağını söyledi. Yönetim, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon Euro olan 23 yaşındaki futbolcuyu satın alma garantisiyle 1 yıllığına kiralamayı planlıyor. Fluminense’nin ikna edilmesi konusunda ise Scarpa ve menaceri Paiva da Sarı- Lacivertliler’e destek verecek.

Orta sahanın yıldızı

Takımında 10 numaralı formayı terleten Gustavo Scarpa, orta sahanın ortasında da görev yapabiliyor. Bu bölgede hücuma da katkı sağlayabilecek bir oyuncu arayışında olan Fenerbahçe Yönetimi, Bu sezon 22 maçta 1 gol atıp 7 asist yapan genç futbolcuyu kadroda katmayı çok istiyor.

Gustavo Scarpa kimdir?

Adı: Gustavo Henrique Furtado Scarpa
Doğum tarihi: 5 Ocak 1994
Doğum yeri: Campinas/Brezilya
Kulübü: Fluminense
Pozisyon: Orta saha, forvet arkası, kanatlar
Ayak: Sol
Boy: 1.77 m.
Sözleşme: 31.12.2019
Oynadığı takımlar: Guarani, Santos, Desportivo Brasil, Fluminense, Red Bull (Kiralık)