Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de tüm dikkatler pazar günü oynanacak Kasımpaşa maçına çevrilirken, bir yandan da gelecek sezonun kadrosunu kurmak için çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Önümüzdeki sezon aynı istikrarsız performansın tekrar edilmemesini istemeyen Sarı Lacivertli takım, transfer için kolları sıvadı.

Yaz transfer döneminde birçok bölgeye takviye yapmayı hedefleyen Fenerbahçe'nin önceliklerinden biriyse stoper transferi.

Sezon başında kadroya katılan Mauricio Lemos ve Marcel Tisserand'dan istediği katkıyı alamayan Fenerbahçe'nin sezon sonunda özellikle Lemos'a gelecek teklifleri değerlendirmeye alacağı ve uygun bir teklif gelmesi durumunda Uruguaylı futbolcuyla yollarını ayıracağı öğrenildi.

Sarı Lacivertli kulüp ara transfer döneminde renklerine bağladığı ve gösterdiği etkili performansla kısa süre içerisinde takımın vazgeçilmez isimleri arasına girmeyi başaran Attila Szalai'nin yanına en az bir takviye yapmak istiyor.

Bu doğrultuda harekete geçen yönetimin iki yıldız futbolcuyu gündemine aldığı iddia edildi.

YERRY MİNA

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'da forma giyen Yerry Mina'yı gündemine aldı..Sarı Lacivertli kulüp, Kolombiyalı futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği ifade ediliyor.

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonlarda da Yerry Mina'yı gündemine almış ancak oyuncunun transferi gerçekleşmemişti..Tam adı Yerry Fernando Mina Gonzalez olan futbolcu, 23 Eylül 1994 tarihinde Kolombiya'nın Guachene kentinde dünyaya geldi..Futbola ülkesinin Deportivo Pasto altyapısında paşlayan Mina, Independiente Santa Fe ve Palmeiras formalarını giymesinin ardından Ocak 2018'de 11.8 milyon karşılığında Barcelona'ya gönderildi..Kolombiyalı stoper, Ağustos 2018'de ise 30.25 milyon Euro bonservis bedeliyle Everton'ın yolunu tuttu..Son 3 sezondur Premier Lig'de top koşturan Yerry Mina, bu sezon Everton formasıyla çıktığı 26 maçta 3 gol attı..

BOATENG

Sarı Lacivertli takım, Yerry Mina gibi geçtiğimiz yıllarda gündemine aldığı Jerome Boateng için bir kez daha nabız yoklayacağı belirtilirken, Bundesliga takımı Bayern Münih ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan futbolcu için Tottenham'ın da devrede olduğu öğrenildi.

Fenerbahçe'nin Alman yıldıza daha iyi bir ücret önerip rotasını İstanbul'a çevirmek istediği ifade ediliyor.

Tam adı Jerome Agyenim Boateng olan futbolcu, 3 Eylül 1988 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde dünyaya geldi..Tennis Borussia Berlin ve Hertha Berlin altyapılarında forma giyen Alman stoper, kariyerinde Hamburg ve Manchester City formalarını da terletti..2011 yılından bu yana Alman devinde forma giyen tecrübeli savunma oyuncusu, bu sezon çıktığı 35 maçta 2 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi..

Öte yandan Fenerbahçe forması giyen yıldız futbol Mesut Özil ile birlikte bir dönem Almanya Milli Takımı'nda da forma giyen Boateng, milli formayla 76 kez maça çıktı.

Kaynak: Fotomaç