Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de yeni hoca arayışları hız kazandı.

Matematiksel olarak şampiyonluk iddiasının sürdüren Sarı Lacivertli takımda deneyimli çalıştırıcı Erol Bulut'un durumu belirsizliğini korurken, yeni sezon için gündeme sürpriz bir isim geldiği iddia edildi.

Fenerbahçe yönetiminin, Marcelo Gallardo'nun peşinde olduğu olduğu öne sürüldü. 

Arjantinli gazeteci Martin Castilla, TNT Sports kanalındaki programında Fenerbahçe'nin River Plate'i çalıştıran Gallardo'yu takımın başına getirmek için harekete geçtiğini iddia etti.

Başarılı teknik adamın sözleşmesi Aralık ayında sona eriyor.

Sarı Lacivertli kulübün birkaç gün içinde 45 yaşındaki teknik adama resmi teklif yapacağını belirten Castilla; iyi bir maaş önerilmesi halinde Gallardo'nun 'evet' diyeceğini ve 2014 yılından bu yana çalıştığı River Plate'ten ayrılıp, Türkiye macerasına başlayabileceğini de ifade etti.

River'daki başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Gallardo'nun ismi Valverde dönemi sonrası Barcelona ile anılmış fakat teklif sezon başladıktan sonra geldiği için takımını yarı yolda bırakmayarak İspanyol ekibine gitmemişti.

2014'ten beri River Plate'i çalıştıran Gallardo, kulübe en başarılı dönemlerinden birini yaşattı. Taraftarların 'Napolyon' lakabını taktığı Marcelo, 2'si Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi sayılan Libertadores olmak üzere 12 kupa kazanmayı başardı.

Marcelo Gallardo oynattığı futbolla Pep Guardiola'nın övgüsünü alan bir hoca. Fenerbahçe'nin istediği hücum futbolu anlayışını benimseyen genç teknik adam taktik değişiklikleriyle rakibi şaşırtmaktan çekinmeyen bir isim.

Öte yandan Fenerbahçe'nin ilgisi River Plate taraftarlarını endişelendirdi.

Sosyal medya uygulaması Twitter'da "Gallardo sadece parayla ilgilenmez. Eğer öyle olsaydı Arabistan'dan gelen teklifleri kabul ederdi. Gallardo, sadece rekabetçi bir lig ve projesi olan bir takıma gitmek ister." ve "Messi'nin Barcelona'sını reddeden Fenerbahçe'ye mi gidecek" yorumları yapılmaya başlandı.

Gallardo'yu Sarı Lacivertli ekibe Diego Simeone'nin önerdiği de çıkan iddialar arasında yer alırken Sportif direktör Emre Belözoğlu'nun görüş aldığı Atletico Madrid'den eski hocası olan Arjantinli çalıştırıcının, "Gallardo, Fenerbahçe için en iyi seçim olur" dediği belirtildi.

Kaynak: Fotomaç