Fenerbahçe'de yeni başkan Ali Koç'un ilk transferi Damien Comolli ,İstanbul'a geldi.  

Lyon'dan İstanbul'a gelen Comolli, Atatürk Havalimanı'ndan direkt olarak kalacağı otele geçti. Comolli, kendisine Fenerbahçe'yle ilgili sorulan sorulara "Ali Koç, Fenerbahçe başkanı seçildiği için çok mutluyum. Ali Koç'un daveti üzerine İstanbul'dayım" dedi.

Kendisinin Fenerbahçe'de futbol direktörlüğü yapıp yapmayacağı ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Comolli, "Henüz bunu konuşmak için erken" ifadelerini kullandı.

Comolli'nin yarın başkan Ali Koç'la bir araya gelmesi bekleniyor. 

DAMİEN COMOLLİ KİMDİR ?

13 Aralık 1972 doğumlu olan Damien Comolli, kariyeri boyunca antrenörlük, gözlemcilik ve futbol direktörlüğü gibi görevler üstlendi ve MonacoSt.Etienne, ArsenalTottenham ve Liverpool gibi önemli kulüplerde çalıştı.

1996 yılında Arsenal'de 7 yıl boyunca gözlemci (scout) olarak görev yapan Comolli, Kolo Toure, Emmanuel Eboue ve Gael Clichy gibi isimleri keşfetti. 2004-2005 yılları arasında ise St.Etienne'de teknik direktörlük yapan Comolli, burada Fransız ekibiyle ligi 6. sırada tamamladı ve Fransa Kupası'nda da yarı final oynadı.

2005-2008 yılları arasında ise Tottenham'da futbol direktörlüğü görevi üstlenen Comolli, burada da Gareth BaleLuka ModricVedran CorlukaDimitar BerbatovAlan HuttonKevin-Prince BoatengGiovani dos Stantos ve Younes Kaboul gibi dönemin önemli oyuncularını takıma kazandırdı.

2010'da ise Liverpool'da futbol direktörlüğü görevine getirilen ComolliLuis SuarezAndy CarrollCharlie AdamJordan HendersonJose Enrique gibi oyuncuları takıma kazandırdı. 2012'de ise kulüpteki görevinden ayrılırken, bu kararını ailevi sebepler nedeniyle aldığını söyledi. Ancak İngiliz medyasında yer alan haberler, kendisi önderliğinde yapılan transferlerdeki başarısızlık nedeniyle Comolli ile yolların ayrıldığı yönündeydi.



Damien Comolli, 2006 yılında 1907 Fenerbahçeliler Derneği'nin sohbet toplantısına katılmıştı. Toplantı sonrası Ali Koç, Comolli'ye teşekkür plaketi vermişti.



Kaynak:Fanatik