Süper Lig'de son haftalarda yakaladığı çıkışla zirve yarışında iddialı bir performans sergileyen Fenerbahçe'de taraftarları heyecanlandıran gelişmeler yaşanıyor.

Sezon öncesi yaptığı takviyelerle yaz transfer dönemine de damga vuran Sarı Lacivertli takım, ara transfer döneminde de adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil transferiyle Avrupa'da yankı uyandıran Fenerbahçe, Attila Szalai ve Bright Osayi-Samuel transferleriyle stoper ve kanat bölgelerini de güçlendirdi. Ocak ayında 3 isimle sözleşme imzalayan Sarı Lacivertli kulüpte gözler İrfan Can Kahveci transferine çevrilmiş durumda. Fenerbahçe başkanı Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu, Galatasaray'ın da istediği milli futbolcunun transferi için Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile bir araya geldi.

Fenerbahçe'nin İrfan Can için Turuncu Lacivertli kulübe 8 milyon Euro + Deniz Türüç'ü teklif ettiği iddia ediliyor. Tarafların 25 yaşındaki futbolcunun transferi için yeniden bir araya geleceği ifade edilirken, Sarı Lacivertli kulübün teklifini 10 milyon Euro'ya çıkarabileceği öne sürülüyor.

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci için geri sayıma geçilirken sürpriz bir transfer iddiası daha ortaya atıldı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Sarı Lacivertli kulüp, 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Luka Stankovski için kulübü Rabotnicki ile pazarlıklara başladı. Makedon kulübü, oyuncunun bonservisi için 1 milyon Euro'da diretiyor, Fenerbahçe ise fiyatı aşağı çekmeye çalıştığı belirtiliyor.

Eljif Elmas'tan çok memnun kalan Fenerbahçe, Stankovski'yi hem kadroda tutup oynatma hem de sezon sonuna kadar kiralama seçeneklerini masada bulunduruyor.

Orta alanın her bölgesinde görev yapabilen 2002 doğumlu oyuncu için Eljif'in forma giydiği İtalyan kulübü Napoli'nin de devrede olduğu çıkan haberler arasında.

LUKA STANKOVSKI KİMDİR?

2 Eylül 2002 tarihinde Makedonya'nın Skopje kentinde dünyaya gelen Luka Stankovski, futbola Vardar altyapısında başladı.

2015 yılında Rabotnicki altyapısına transfer olan Makedon futbolcu, sezon başında aynı kulüple profesyonel sözleşme imzaladı.

Bu sezon Rabotnicki formasıyla 15 maçta görev alan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu, 7 gol ve 2 asistlik performansıyla dikkat çekti.

Kuzey Makedonya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde 10 kez forma giyen Stankovski'nin kulübüyle olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam ediyor.

1.90 boyundaki futbolcunun güncel piyasa değeri ise 400 bin Euro.

Kaynak: Fotomaç