Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Sezonu zirvede tamamlayarak şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Sarı Lacivertli takım dün akşam oynadığı Aytemiz Alanyaspor maçında sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Bir yandan gelecek sezonun kadrosunu kurmak için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, geride bıraktığımız transfer dönemlerinde kadrosuna kattığı birçok yıldızla adından sık sık söz ettirirken, yaz transfer döneminde yapacağı hamlelerle en çok konuşulan takımlardan biri olmaya aday.

Neredeyse tüm mevkilere takviye yapmayı planlayan Fenerbahçe'nin önceliklerinden biri de stoper bölgesi....

Geçen sezon savunma hattında büyük sıkıntılar yaşayan Sarı Lacivertli eklip sezon başında Marcel Tisserand ve Mauricio Lemos takviyeleriyle bu bölgeyi güçlendirmişti.

Ancak iki oyuncudan da istediği katkıyı alamayan Fenerbahçe'nin savunma hattındaki sıkıntıları bu sezon da sürüyor.

Stoper bölgesinde yaşanan sorunun ardından tecrübeli oyuncusu Serdar Aziz bu bölgeye monte edilmiş, Sadık Çiftpınar da forma şansı bulmaya başlamıştı.

Ara transfer döneminde Apollon Limassol takımından Attila Szalai'yi renklerine bağlayan Sarı Lacivertli takım, Macar futbolcunun hem savunma hem de hücum hattında verdiği katkıdan memnun kaldı.

Sezon sonunda Tisserand ve Lemos'a gelecek teklifleri değerlendirmeye alma kararı alan Fenerbahçe yönetiminin, Serdar Aziz'in yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle bu bölgeye en az bir takviye yapmak istediği ifade ediliyor.

Bu doğrultuda birçok isimle temas halinde olan Sarı Lacivertli kulübün aradığı ismi Almanya'da bulduğu iddia edildi.

Fenerbahçe, Schalke 04'te forma giyen Shkodran Mustafi'yi renklerine bağlamak istiyor.

Sarı Lacivertli takım sezon sonunda takımıyla sözleşmesi bitecek Alman savunma oyuncusuyla ilk teması kurduğu ve olumlu geri dönüş alındığı öne sürülürken, yıldız futbolcu Mesut Özil'in de hem Arsenal'den hem de Almanya Milli Takımı'ndan takım arkadaşı olan Mustafi'nin Fenerbahçe'ye transferi için devrede olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Fotomaç