Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe sahasında Osmanlıspor'u 2-0 yendi. Bu sonucun ardından Sarı-Lacivertli ekip 54 puana yükseldi. Kümede kalma mücadelesi veren ve 5 maç sonra kaybeden Başkent ekibi ise 28 puanda 16. sırada kaldı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de 2 maç sonra kazanırken, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta kalesinde gol görmedi. 

Kadıköy'deki mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle tamamlandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ikinci 45 dakikaya başkerken Alper Potuk'un yerine Valbuena'yı sahaya sürdü.

54. dakikada Fenerbahçe, Martin Skrtel ile maçta 1-0 öne geçerken, 'top çizgiyi geçti mi, geçemedi mi' tartışmaları yaşandı:  Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Valbuena ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Martin Skrtel kafa vuruşunu yaptı ve kaleci Zydrunas Karcemarskas üzerine gelen topu kontrol etmeyi başardı. Pozisyon sonrasında yan hakemden bilgi alan Halil Umut Meler, meşin yuvarlağın tamamının gol çizgisini geçtiğine karar verdi.

Bu golden 6 dakika sonra Fenerbahçe, Roberto Soldado'nun golüyle farkı ikiye çıkardı: Orta alanda yapılan pas hatasını değerlendiren Giuliano, attığı şık çalımlarla ceza sahası içerisine girdi. Brezilyalı yıldızın çektiği şutta, top sol direkten dönerek altıpas sağ tarafında bulunan Soldado'nun önüne geldi. Golcü oyuncu bu fırsatı kaçırmadı ve meşin yuvarlağı yerden boş kaleye gönderdi.

67. dakikada savunmanın yaptığı hata ile topu çalan Roberto Soldado'nun yaptığı aşırtma vuruşta, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.