Fenerbahçe, Avrupa Ligi A Grubu’ndaki ilk galibiyetini Ajax karşısında aldı. Hollanda ekibini 1-0 yenerek gruptan çıkma umutlarını artırdı. Vitor Pereira ise maç biter bitmez gözünü Galatasaray maçına çevirdi. Portekizli çalıştırıcı, derbi için çalışmalarına hemen başladı. Sarı-Lacivertli taraftarların aklında ise tek bir soru var: Galatasaray önünde hangi 11 sahaya çıkacak? 

Fernandao yedek güç

Sarı-Lacivertliler, Ajax’ı oyuna sonradan giren Fernandao’nun golüyle yendi. Ancak Sambacı golüne rağmen büyük ihtimalle derbide yine yedek kalacak. Pereira her ne kadar Van Persie ile Fernandao’yu birlikte oynatmak istese de bunu yaptığında maç içerisinde hamle şansı kalmıyor. Bu yüzden 47 yaşındaki teknik adam derbiye yine Hollandalı yıldız ile başlamayı planlıyor.

Diego ağır basıyor

Pereira, derbide orta saha üstünlüğünü elde tutmak istiyor. Bu nedenle Diego’yu yedek bırakıp Ozan Tufan’ı oynatabilir. Ancak Diego’nun oynamadığı maçlarda da hücum organizasyonu büyük ölçüde aksıyor. 

Bu nedenle, karşılaşmanın iç sahada oynanacak olması, Sarı-Kırmızılılar’ın da maça yorgun çıkacak olması ve orta sahada Selçik İnan-Bilal Kısa ikilisinin oynama ihtimalinin de etkisiyle Portekizli çalıştırıcını Diego Ribas’ı tercih etmesi bekleniyor. Pereira tek değişikliği klaede yapacak, derbide Volkan Demirel oynayacak. 

Derbi 11'i: Volkan D., Gökhan, Kjaer, Abdoulaye, Caner, Josef, M.Topal, Markovic, Diego, Nani, Van Persie