Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in açılış maçında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Eskişehirspor'u ağırlayacak.

Önceki gün rakibi Eskişehirspor'un Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası'nda Ankara'da Osmanlıspor ile oynadığı maçı izleyen Vitor Pereira rakip analizlerini yaptı. Rakiplerini sezon boyunca bizzat izlemeye çalışarak oyun planlarını hazırlamak isteyen Portekizli teknik adam Shakhtar Donetsk eşleşmesi belli olduğunda da Ukrayna'ya giderek rakibini izlemişti.

Sarı lacivertli takımda Robin van Persie'nin durumu da belirsizliğini koruyor. Bir günlük izin yapacak Fenerbahçe'de çalışmaların yeniden başlamasıyla Hollandalı golcü de sağlık ekibi tarafından testlere tabi tutulacak. Onay verildiği takdirde van Persie artık takımla çalışmalara başlayabilecek. Ancak bu konuda tedbirli davranmak isteyen Vitor Pereira, Avrupa Ligi maçları öncesinde riskli bir durum oluşursa Hollandalı oyuncuyu Eskişehirspor maçı kadrosuna almayacak.

Sakatlığı süren Gökhan Gönül'ün Eskişehirspor maçında oynamayacağı kesin görülürken, 2.haftadaki Çaykur Rizespor maçına yetişme ihtimali de düşük durumda. Sakatlığı düzelen Mehmet Topal ise Eskişehirspor karşısında sahadaki yerini alabilecek.