TFF, transfer sezonunun başında limit olarak 177.573.089 TL (21,7M€) belirlemişti.

Süper Lig ekibi Fenerbahçe de bu limiti nasıl aşacağı hakkında çalışmalara başlamıştı. Sarı Lacivertli kulüp yaptığı takviyeler ile transfer dönemine damga vurdu. Adeta limit kalmadı.

Fenerbahçe yönetimi, hem borç ertelemesi hem oyuncu satışı hem de bonservissiz oyuncu transferleriyle Türkiye Futbol Federasyonu limitini aştı. 

Bankalar Birliği ile istediği şartlarda yeniden yapılanma anlaşması imzalayan Fenerbahçe, bu sürecin biraz daha uzun süreceğini tahmin ederek 2020/21 sezonunu etkileyecek banka borçlarını öteledi ve böylece 2020/21 sezonundaki limitini artırdı.

Ayrıca, Vedat Muriqi ve Jailson'un satışıyla 22 milyon euro bedeli kasasına koydu.

Sarı Lacivertli kulüp bu satışların ardından 18 futbolcu için 8.9 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Sarı Lacivertli kulüp transfer dönemini 13.1 milyon euro satış karıyla (Yaklaşık 120 milyon TL) kapatmayı başardı.

Fenerbahçe yüksek ücretli oyuncuları gönderdi. Hasan Ali Kaldırım, Tolgay Arslan, Mevlüt Erdinç, Alper Potuk, Mauricio Isla, Miha Zajc, Frey, Deniz Türüç'ün maaşları da limitten düştü. Böylece yeni oyunculara da zemin hazırlandı.

Fenerbahçe yeni transferlerle de kadrosunu yeniden şekillendirdi. Peki Sarı Lacivertlli takım hangi oyuncuları kadrosuna kattı?

Diego Perotti

Dimitrios Pelkas

Kemal Ademi

İsmail Yüksek

Mert Hakan Yandaş

Gökhan Gönül

Caner Erkin

Jose Sosa

Filip Novak

Papiss Cisse

Barış Sungur

Mame Thiam

Sinan Gümüş

Mauricio Lemos

Enner Valencia

Nazım Sangare

Marcel Tisserand

Mbwana Samatta

Kaynak: İnternet Spor