Fenerbahçe bu sezon da transferde ince eleyip sık dokuyor ve forvet arıyor.
Sarı-lacivertliler, 2000'den bu yana 2014-2015 sezonu hariç her dönem takıma santrfor takviyesi yaparken istikrarı bir türlü yakalayamadı.
Kanarya, hücum hattına son 17 yılda 21 transfer (Emenike 2 kez) gerçekleştirdi; hem yerli hem yabancı birçok golcü futbolcuya imza attırmasına rağmen bu isimlerin çok azından istediği verimi alabildi.

ON 10 YILDA 84.6 MİLYON EURO
Fenerbahçe, 20 futbolcunun transferi için kasasından 17 yılda yaklaşık 105 milyon Euro bonservis bedeli çıkardı. Son 10 sezonda 84.6, son 7 yılda ise yaklaşık 50 milyon Euro harcandı.
Emmanuel Emenike, bu dönemde sarı-lacivertli kulübün en maliyetli futbolcusu oldu. 2000'li yılların başından beri takıma katılan yerli forvetler Serhat Akın, Oktay Derelioğlu, Zafer Biryol, Burak Yılmaz ve Gökhan Ünal oldu. Gökhan sonrası yerli golcü alınmadı.

KURTAR BİZİ SOW
Sarı lacivertli yönetim, Lucas Perez için menajer Ahmet Bulut'a tam yetki verdi.
Arsenal, İspanyol golcüyü bonservisiyle satmayı planlıyor, ancak oyuncuya teklif gelmediği için Fenerbahçe'nin kiralama teklifine sıcak bakmaya başladı.
Bu transfer için Moussa Sow'dan gelecek haber beklenecek. Sarı-lacivertli yöneticiler, Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda Senegalli oyuncuyu yeniden kiralamak için görüşmelerini sürdürüyor. Sow da BAE kulübü Al Ahli'ye baskı yapıyor.