Fenerbahçe, sezonun ilk maçında Gaziantep FK'yı 5-0'lık skorla mağlup etmiş ve sezona harika bir başlangıç yapmıştı. Süper Lig Cemil Usta Sezonu'na müthiş giren sarı-lacivertliler, Moses ve Isla'yı sakatlığa kurban vermişti.

FORMAYI KAPTI

Başakşehir karşısına; kanat forveti ve bekinden yoksun çıkan Kanarya'da teknik direktör Ersun Yanal'ın kadroda rotasyonlara gitti.

Sağ beke Ozan Tufan'ı çeken başarılı taktisyen, Tolga'yı da ilk 11'de başlattı. 2-1 kazanılan maçta beraberliği getiren golün hazırlayıcısı olan Tolga Ciğerci, hocasının gözüne girip formayı kaptı...

Başakşehir karşısında gösterdiği performansla hocasının gözüne giren 27 yaşındaki oyuncu, Trabzon ve Alanyaspor maçlarına ilk 11'de başlamayı sürdürdü.

Başarılı oyuncu, Alanya deplasmanında takımını öne geçirse de savunmada yapılan hatalar, sarı-lacivertlilerin 3-1'lik skorla mağlup olmasının önünene geçememişti.

GÖBEKTE BAŞLADI, KANADA KAYDI

Ankaragücü karşısında da formayı kimselere bırakmayan Ciğerci, Galatasaray deplasmanına ise farklı bir pozisyonda çıktı. Ankaragücü ile yapılan maçta Rodrigues'i sakatlığa kurban veren Kanarya, ezeli rakibine karşı iki kanatta da farklı tercihlere imza attı.

Ersun Yanal; sağ kanat forvette Ozan'ı, sol kanat forvette de Tolga'ya şans verdi. Türk Telekom Stadı'ndan 0-0'lık eşitlikle dönen Yanal, Kadıköy'deki Antalya maçında da 11'i bozmadı.

Antalyaspor'a 1-0'lık skorla kaybedip 15 maçlık yenilmezlik serisine son veren Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal da ilk kez bir iç saha mağlubiyeti yaşamış oldu.

ELEŞTİRİLDİ, YANAL YİNE DE TERCİH ETTİ

Ozan ve Tolga ile üretkenliği azalan sarı-lacivertlilerde; Ciğerci eleştiri oklarının hedefine gelen ilk isim oldu.

Ersun Yanal, tüm eleştirilere kulaklarını tıkayıp Tolga'ya zorlu Denizli deplasmanında şans verdi. Hem de bu kez sağ kanat forvette...

Ön libero, merkez orta saha, sol kanat forvet ve sağ kanat forvette şans bulmuş ve hocasının güvenini boşa çıkarmamıştı.

Denizli deplasmanında takımının öne geçiren golü kaydeden 27 yaşındaki oyuncu, galibiyetin mimarlarından birisi oldu.

4 FARKLI POZİSYONDA GÖREV ALDI

Gaziantep FK maçında oyuna sonradan dahil olan Ciğerci, ardından oynanan 7 maça da ilk 11 başlayıp 90 dakika sahada kalmış oldu. Bu sezon 2 kez rakip fileleri sarsıp 1 de asist üreten başarılı oyuncuya zam kapıda...

Geçtiğimiz sezon, sakatlığı sebebiyle forma giymemiş ve sarı-lacivertlilerden herhangi bir ücret talebinde bulunmamıştı.

ZAM KAPIDA!

Bu sezon 500 bin Euro'luk kazancıyla takımın en az para kazanan isimlerinden birisi olan Tolga için yeni sözleşme kapıda... Adeta küllerinden doğan oyuncunun görev verilen her bölgede görev yapması ve sırıtmaması, adeta gönülleri fethetti.

Nerede görev veriirse verilsin layıkıyla üzerini düşeni yapan Tolga, "Mevki fark etmez. Yeter ki; takıma yardımım dokunsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Asist Analiz