UEFA ile yapılan FFP anlaşmasında şartları sağlayamayan ve Avrupa'dan men cezasıyla karşı karşıya olan sarı-lacivertlilerde kulübe destek için hazırlanan projenin ilk ateşi, FBTV'de saat 19.07'de başlayacak olan programla yakılacak. Canlı yayında Başkan Ali Koç, projenin detaylarını anlatacak. 

Ardından Fenerbahçeli ünlü isimlerin videolarıyla kampanyaya destek istenecek. Taraftarlar, belirlenen banka hesaplarına gönderecekleri para ile kampanyaya destek olabilecek. Kampanyada belirli eşikler dışında ne kadar para toplandığı açıklanmayacak. Açıklanırsa, motivasyonu azaltabileceği hesaplanıyor.

YÖNETİM GERİ PLANDA KALACAK

Başkan Koç'un "Ben yapacağımı yaptım" demesine rağmen kampanyaya katkıda bulunacağı öğrenildi. Koç'un bu meblağı gündeme getirmeyeceği ve herkesin elini taşın altına koyması için geriplanda kalacağı kaydedildi. Yöneticiler de isimlerini ön plana çıkarmadan yardımda bulunacak. Kanunen destek kampanyalarında 1 milyar TL üst sınır olarak belirlenmiş durumda. Yani kampanya 1 milyar TL toplandığında fiilen sona erecek. Ancak yönetim için kritik olan kısım, 4 Nisan ile 31 Mayıs arasında toplanacak meblağın büyüklüğü

EN AZ 62 MİLYON EURO TOPLANMALI

UEFA, F.Bahçe'nin bilançolarında 31 Mayıs'a kadar olan kısmı dikkate alacak. Fenerbahçe, bu tarihe kadar topladığı bedeli gelir olarak kaydedebilecek. Şu anda bilançoda eksi 92 milyon Euro'da bulunan sarı-lacivertlilerin, UEFA'ya vadettiği hedefi tutturabilmesi için (eksi 30 milyon Euro) en az 62 milyon Euro toplaması gerekiyor.

Yönetimin beklentisi, 31 Mayıs'a kadar 500 milyon TL (yaklaşık 80 milyon Euro) barajının aşılması. Yapılan ön araştırmalarda bu barajın aşılabileceği görüldü.

'FENER OL'DA MERAK EDİLENLER

Projeye ilk aşamada 37 ilde binlerce gönüllü sahada destek verecek.

En düşük bağış bedeli 1 TL olarak belirlendi.

Kampanya için 1 yıl süre alındı. 31 Mayıs'a kadar 65 milyon TL, bir yıl içinde de 1 milyar TL toplanması hedefleniyor.

Bağışçıların isimleri tek tek Ülker Stadı'nın duvarlarına yazılacak.

Elden para toplanmayacak. Kimse telefonla aranmayacak. Bağışın nasıl yapılacağı kulüp tarafından açıklanacak.

Kampanyaya hem gerçek kişiler hem de kurumsal bağış yapılabilecek. Bağış, reklam ve sponsor şeklinde katılım olacak.




Kaynak:Sabah