Gereğinden fazla parlatılmış bir ambalajla Fenerbahçe'ye sunulan Islam Slimani sırtına sarı-lacivertli formayı geçirdiğinde birçokları onun Süper Lig'i sallayacak golcü olduğuna inanmıştı. Ama Cezayirli oyuncu, Süper Lig'de çıktığı 11 maçta sadece bir kere, dört defa forma giydiği Avrupa kulvarında iki kere ağları havalandırabildi. Bu performansıyla sezonun en kötü golcüsü olan Slimani aynı zamanda Fenerbahçe'nin son 25 yıldaki en kötü golcüsü unvanını da kimseye kaptırmadı.

Toplam 15 maçtaki bin 228 dakikalık fırsatta ancak üç defa çerçeveyi tutturdu. 409,3 dakikada bir gol istatistiğe ulaşan Slimani 2018 yılı boyunca, Fenerbahçe, Leicester ve Cezayir formalarıyla sahne aldığı 25 karşılaşmada ise bin 728 dakikada ancak dört gol kaydetti. Slimani'nin performansı bu sezonki Fenerbahçe'nin özeti gibiydi: 14 maçta toplam 14 gol ve 14 puan...

Devre arası gidiyor

İngilizler, Sporting'te parlayan yıldızıyla gözlerini kamaştıran Slimani'nin Leicester ve Newcastle'da yaşattığı hayal kırıklığından kiralama yöntemiyle kurtuldu. Aynı kâbusu tecrübe eden Fenerbahçe de şimdi kurtuluş için düğmeye bastı. Taraftarın sabrını taşıran Cezayirli golcü, takımda aynı hasara neden olan vatandaşı Benzia'yla birlikte devrede gönderilecek. Yönetim şimdiden yeni bir golcü arayışına başladı. Bu arada Soldado'nun durumu masaya yatırılmış durumda. Geldiği günden beri bekleneni veremeyen bu sezon da ancak 8 maçta forma giyen ve henüz golle tanışamayan İspanyol golcünün de ipi çekildi. Sezon başında istenen ancak Soldado'nun vetosuna takılan ayrılığın devre arasında gerçekleşmesi kesin görünüyor. Forma giydiği 18 maçta attığı 5 golle takımın en skoreri olan Frey ise yeni alınacak isimlerin arkasında yedek kuvvet olarak tutulacak.


Kaynak:Türkiye