Fenerbahçe, Süper Lig'de Kasımpaşa'ya mağlup olarak, uzun yıllardır üstünlük kurduğu bir rakibine karşı bu unvanını kaybetti.

Sarı Lacivertli başkan Ali Koç yönetiminde sezon başında büyük hedefleri olan ve şampiyonluk parolası ile yola çıkan Fenerbahçe, olumsuz anlamda 4 istatistiğe imzasını attı ve tarihin değişmesine neden oldu.

Bu sezon ki Fenerbahçe, Kayserispor'la ilk yarıda deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 1-0 kaybetmiş ve bu Kayseri'nin o ana kadar ligdeki ilk galibiyeti olmuştu.

Daha sonra Sarı Lacivertli ekibin, ezeli rakibi Galatasaray'a karşı Kadıköy'deki 20 yıllık yenilmezlik serisi de bu sezon adeta tarihe gömüldü. Sarı Kırmızılı takım, Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kendisi adına kâbusa son vermiş oldu.

Bu kez koronavirüs salgını sonrası Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla kupanın dışına iterek, 23 yıl sonra rakibinin sahasında ilk galibiyetini elde etti.

Pazar akşamı da bir ilk yaşandı.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe karşısında son galibiyetini 2012-2013 sezonunun ilk yarısında sahasında 2-0'lık skorla yaşayan Kasımpaşa, daha sonra oynanan 14 karşılaşmanın 12'sini kaybederken, 2'sinde berabere kalmıştı.

Öte yandan Kasımpaşa, Fenerbahçe'yi devirdi ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. 

Kasımpaşa 2822 gün sonra Fenerbahçe karşısında kazanmayı başardı.

Kaynak: Mynet Spor