Josef De Souza kendisini Fenerbahçeli yapan imzayı Topuk Yaylası Tesislerinde yapılan imza  töreninde attı..

Fenerbahçe'de olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen  De Souza, "Burada bulunmaktan  çok mutluyum. Burada oynayan çok arkadaşım olmuştu ve hep olumlu düşünceleri vardı. Takımım adına çalışabilmek için hazırım umarım Fenerbahçe'nin kupalar kazanmasına yardımcı olabilir. Alex Telles ve Fernandao'yla konuşmadım. Ben sadece Alex de Souza ile konuştum. Alex bana harika bilgiler verdi ve kesinlikle gitmemi, harika bir çalışma ortamı bulacağımı söyledi, transferin harika olur dedi. Ben buraya gelmeyi kafama koydum ve transfer gerçekleşti takım arkadaşlarımla çalışmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

 "Uzun süreli sakatlık yaşamadım, burada da öyle bir korkum yok. Orada sezon başlamışken buraya gelmem daha iyi oldu. Neler yaapabileceğimi biliyorum ve bu formamla takıma gerekli  katkıda bulunabilirim" dedi.

Orta sahada iki pozisyonda görev alabildiğini söyleyen De Souza, "Defansif ve ofansif oynayabiliyorum. Pereira ile Porto'da çalışırken defansif oynuyordum, Sao Paulo'da daha fazla ofansif oynuyordum. Hocamızın kararına saygı duyacağım ben nerede oynatmak isterse orada oynayacağım. Porto'da başarılı olmadığım bir dönem oldu. Fernandao şuan Manchester City'de oynuyor ve hocamız genelde onu tercih ediyordu. Pereira beni bırakmak istemedi, Brezilya'ya dönüp forma giymek istiyordum. Hocamız benim potansiyelimi bildiği için tuttu ve sonra da beni  buraya getirdi" dedi.


Son olarak konuşan  Terraneo ise "Geleceği dönük planımız; yaptıklarımız işlesin akış işlesinin ve hocamıza oyuncularımıza yardım edelim. Bunu yapmaya çalışacağım. Kıymetli oyuncular getirdik, öylesine oyuncular getirmedik, buraya adamlar insanlar getirdik" diye konuştu.