56 yaşındaki teknik direktör Ersun Yanal ile mutlak şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Fenerbahçe'de üst üste alınan başarısız sonuçlar Sarı Lacivertli camianın moralini bozmuştu. Özellikle Kadıköy'de Galatasaray'a 3-1 mağlup olunması ve 21 yıllık yenilmezlik serisinin sona ermesi Fenerbahçe'de büyük bir şok etkisi yarattı. Ligde son 5 haftada yalnızca 2 beraberlik alabilen Sarı Lacivertlilerin lider ile arasındaki puan farkı açıldı.

Başarısız bir grafik çizen Fenerbahçe'de teknik adam Ersun Yanal, Sarı Lacivertli yönetime istifasını sundu ve bu talep doğrultusunda deneyimli teknik adamın Fenerbahçe'deki görevi sona erdi. Peki Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? İşte Sarı Lacivertli yönetimin hedefindeki isimler...

SCHMIDT
Üst üste kaybedilen puanlar nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal'la yollarını ayıran Fenerbahçe'de teknik direktör arayışları hız kazandı... Sarı Lacivertli yönetici Selehattin Baki'nin listedeki isimlerden biri olan Roger Schmidt'le ilgili bir rapor hazırladığı ve bunu Başkan Ali Koç'a sunduğu öne sürüldü. Fenerbahçe'nin 52 yaşındaki Alman teknik adamla yakın zamanda temasa geçtiği ancak "Biraz daha beklemek istiyorum" cevabını aldığı belirtildi. Sarı Lacivertli yönetim, takımın başına Schmidt'i getirmek istiyor..

LABBADIA İLE GÖRÜŞME YAPILDI
Fenerbahçe'ye gelmesi kuvvetli isimler arasında gösterilen adaylardan biri de Bruno Labbadia. Sene başında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 56 yaşındaki çalıştırıcı Ersun Yanal'la yolların ayrılması ihtimaline karşı 54 yaşındaki teknik adamla görüşme sağladığı iddia edilmişti.

ABDULLAH AVCI
Teknik direktör arayışlarına başlayan Fenerbahçe'de bir diğer gündeme gelen isim Abdullah Avcı olmuştu. Sezona Beşiktaş'ta görev alarak başlayan Avcı, sezonun ikinci yarısında Siyah Beyazlı ekip ile yollarını ayırmıştı. Fenerbahçe yönetiminin teknik adam listesinde Abdullah Avcı'nın da bulunduğu belirtiliyor.

MİRCEA LUCESCU
Şu anki düşünce hem dünya futbolunu iyi bilen hem de Fenerbahçe ve ligi iyi tanıyan bir isimle çalışmak. Bu sayede ligimizi bilen ve uluslararası futbola hakim birinin takımın ihtiyacı olan sistemi kuracağına inanılıyor. Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun yaşı ilerlediği için aynı zamanda sportif direktör olarak da gelecek sezon görev alabileceği öne sürüldü. Dolayısıyla 74 yaşındaki futbol adamı Lucesu'nun teknik adam ve sportif direktör olarak çalışıp ertesi sezon futbol takımında sadece sportif direktör olarak da görev alabileceği bildirildi..

KOVAC
Adı Fenerbahçe ile anılan bir diğer teknik direktör de Niko Kovac. 48 yaşındaki çalıştırıcı, son olarak Bayern Münih'te görev yapmış ve Alman devine Bundesliga, Almanya Kupası ve Almanya Süper Kupası kazandırmıştı..

AYKUT KOCAMAN
Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden olan Aykut Kocaman, tekrardan Fenerbahçe gündemine girdi. 2 dönem sarı-lacivertli takımı çalıştıran deneyimli teknik adam, 1 Süper Ligi şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi yarı finali başarılarını yakalamıştı. Bu sezona İttifak Holding Konyaspor'da başlayan Aykut Kocaman, başarısız sonuçların ardından takımdan ayrıldı ve şu anda kulüpsüz durumda bulunuyor...

TAYFUN KORKUT
Yönetimde, yükselişte olan Alman futbolunun örnek alınması görüşü ağırlıkta. Ön plana çıkan isim, 1995- 2000 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen gurbetçi Tayfun Korkut. Korkut, Bayer Leverkusen ve Stuttgart gibi takımların teknik direktörlük görevlerini üstlendi.

Kaynak: Super Haber