Victor Moses, 1.5 yıl kiralık olarak Fenerbahçe forması giyecek. Peki Fenerbahçe'nin yeni transferi Moses hakkında kim ne dedi?

ZOLA: "ONA İZİN VERDİK"
Moses'in çok iyi bir profesyonel olduğunu ifade eden Zola, "Moses için üzgünüz ancak kendisi Fenerbahçe ile bir transfer görüşmesi yapıyor. Bu transfer görüşmesinde Chelsea'nin de izni var "ifadelerini kullandı.

MOSES İÇİN NE DEDİLER?
Fenerbahçe'nin yeni transferi Moses için Mourinho, Conte, Lampard, Sarri gibi isimler önde olmak üzere futbol dünyasının önemli isimlerinin neler dediklerini bir araya getirdik.

"BÖYLE OYUNCU ÇOK YOK"
Belçika TD Roberto Martinez (Moses'ın Wigan'dan hocası): "Moses özel bir oyuncu. Onunla çalıştığında normal bir futbolcu olmadığını, tipik bir kanat oyuncusu olmadığını anlıyorsunuz. Böyle oyuncular futbol dünyasında çok yok. İngiltere Milli Takımı'nda olsaydı, fark yaratırdı."

"GÜÇLÜ, TECRÜBELİ, HIZLI, AGRESİF"
Jose Mourinho: "Victor güçlü, tecrübeli, hızlı, agresif bir futbolcu. Chelsea'de son yıllarda çok önemli bir gelişim gösterdi."

"KANAT FORVET OYUNCUSU DEĞİL"
Chelsea Menajeri Sarri: "Moses bir kanat forvet oyuncusu ya da bir bek oyuncusundan çok, hücumcu bir defansif kanat oyuncusu oynamaya uygun."

Antonio Conte: "Moses'ın inanılmaz özellikleri var, teknik, fiziksel güç, sahada 70 metreyi birden kontrol etmesi... Onun gibi bir oyuncunun gözden çıkarılması inanılmaz."

"EN ETKİLİ MOSES"
Nijerya Teknik Direktörü Rohr: "Milli takımdaki en etkili oyuncum Victor Moses. Hızlı, çabuk, ona çok güveniyorum." [Ekim - 2017}

"CHELSEA'NİN ŞANS VERMESİ GEREKTİ"
Mark Hughes: "Stoke City'de bize çok faydası dokundu. Chelsea'nin Moses gibi yetenekli bir oyuncuya daha fazla şans vermesi gerekirdi."

"PASA UYGUN DEĞİL"
Mehmet Demirkol: Moses beğendiğim bir oyuncu ama Chelsea'de sisteme giremedi. Uzun süre oynamayan oyuncular konusunda endişelerim olabiliyor. Birçok faydası olabilir Fenerbahçe'ye ama oyunu temelden değiştirecek bir şey lazım. önde baskıya uygun bir oyuncu ama pasa uygun bir oyuncu değil."

"ŞAMPİYONLUKTA GİZLİ KAHRAMAN"
İngiliz eski milli oyuncu Danny Murphy: "Victor Moses, Chelsea'nin şampiyonluğunda gizli kahraman oldu. Defansif olarak kendini çok geliştirdi ve son bölgede çok etkiliydi."

"BU KADAR ETKİLİ DÜŞÜNMEZDİM"
Frank Lampard: "Moses, Chelsea'nin şampiyonluğunda harika etki bıraktı. 18 ay öncesinde onun hücumcu bek pozisyonunda bu kadar etkili olabileceğini düşünmezdim."

"HEP NEDEN GİDİYORSUN DEDİM"
John Obi Mikel: "Chelsea'den kiralık ayrıldığında Moses'a hep şunu dedim; 'Nereye gidiyorsun? Neden hep bu kulüpten kaçıyorsun?" Sonra kaldı ve şampiyonluğu getirdi."

"16 YAŞINDA ONU ALIYORDUM"
Brendan Rodgers [Liverpool'dan hocası): "Moses ile 16 yaşında tanıştım ve neredeyse genç takım hocası olarak çalıştığım Chelsea'ye onu alıyordum. Tekniği, kalitesi çok yüksek bir oyuncu, ayrıca alçakgönüllü bir futbolcu."



Kaynak:Sporx