Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda 9 yeni transfer kadroya katılırken, bir isim için daha ısrarcı olunduğu ancak son anda gerçekleşmediği ifade edildi.

O isim ise Porto forması giyen Zaidu Sanusi.

Portekiz basınında yer alan habere göre; Sarı Lacivertli kulüp, Porto'nun Nijeryalı sol bek oyuncusu Zaidu Sanisu için transfer döneminin son anlarına kadar girişimlerde bulundu ancak Porto'nun teknik direktörü Sergio Conceiçao bu transferi veto etti.

Transfer döneminde ilk olarak West Ham United'ın çok istediği Sanisu, takımı Porto'da kalmıştı. Türkiye'de transfer dönemi devam ederken bu kez Fenerbahçe'nin ouncu için ısrarcı olduğu belirtildi.Türkiye'deki transfer döneminin geç kapanması nedeniyle Fenerbahçe'nin fırsat kovaladığı ve iyi bir teklifte bulunduğu ancak Sergio Conceiçao'nun oyuncusundan faydalanmak istemesi nedeniyle transferin olumlu sonuçlanmadığı çıkan haberler arasında.

Zaidu Sanusi'nin sezon içinde kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren Conceiçao'nun bu hamlesi sonrasında Fenerbahçe ise yeni bir girişimde daha bulunmadı ve yaz transfer dönemini kapattı.

Önceki yıllarda Porto'nun teknik direktörlüğünü de yapan Pereira'nın Zaidu'yu Portekiz'de yakından tanıdığı ve transferini bizzat kendisinin istediği belirtiliyordu.

Zaidu, geçtiğimiz sezon Porto formasıyla 25 maçta çıkarken, toplam 137 ikili mücadele kazandı.

32 pas arası yaparken yüzde 80 pas yüzdesi ile oynadı. 

Zaidu Sanusi, sol kanadı tamamen kullanması ve 90 dakika boyunca koruduğu fizik gücüyle öne çıkıyor.

Kaynak: Fotomaç