Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko'da, Zeljko Obradovic düğümü çözülüyor.

Sözleşmesi sona eren  ve Genel Menajer Maurizio Gherardini ile birlikte İstanbul'a dönen tecrübeli koç, bir süredir Sarı Lacivertli başkan Ali Koç ve başkan vekili Semih Özsoy ile görüşmelerini sürdürüyor.

Fenerbahçe'de kalmak isteyen Sırp çalıştırıcı ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor.

Sarı Lacivertli yönetim, kendi alacakları ücretten yana herhangi bir sıkıntısı olmayan Obradovic - Gherardini ikilisi ile gelecek sezonun yapılanması üzerinde görüş alışverişinde bulunuyor.

Koronavirüs salgını sürecinde tüm kulüpler gibi önemli bir gelir kaybına uğrayan Fenerbahçe Beko, gelecek sezon bütçesinde kısıtlamaya gidecek gibi görünüyor.

Bu doğrultuda sözleşmesi sona eren Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, Malcolm Thomas ve James Nunnally ile yolların ayrılması muhtemel.

Koç Obradovic'in, sözleşmesi biten bir diğer isim olan Nikola Kalinic ile yola devam etmek istediği çıkan iddialar arasında.

De Colo, Vesely, Sloukas, Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu ve Ahmet Düverioğlu'nun ise sözleşmeleri sürüyor.

Yönetim, gelecek sezon transferlerine bütçe yaratmak için bu isimlerden fedakarlık yapmalarını isteyebilir.

Obradovic kalırsa, Avrupa'dan farklı takımlarla isimleri anılan Sloukas ve Datome'nin, kariyerleri sarı-lacivertli takımda devam edecek gibi görünüyor.

Fenerbahçeli taraftarın büyük heyecanla beklediği Sırp koçun imzasının ardından, Fenerbahçe'yi transferde hareketli günler bekliyor.

Kaynak: TRT Spor