Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 4. hafta maçında sahadan sildiği Manchester United'ı Moussa Sow ve Jeremain Lens'in golleriyle 2-1 yendi. Sarı-Lacivertliler, maça hızlı başladı. Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım'ı cezasahasına ortasını Moussa Sow, nefis bir röveşata golüyle ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Henüz 1 dakika 4. saniyede gelen gol, Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları tarihindeki en erken gol olarak kayıtlara geçti. Maç boyunca rakibine önemli pozisyon şansı vermeyen temsilcimiz, 2. yarıda Jeremain Lens'in harika golüyle 2-0 öne geçti. Dakikalar 89'u gösterirken; Wayne Rooney, cezasahası dışından kaleye füze gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu. 90+3'de Wayne Rooney'in kafa vuruşunu son anda Volkan çıkarırken, maç 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından puanını 7 yapan Fenerbahçe, grupta Zorya ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Feyenoord'un önünde averajla liderliğe yükseldi. 6 puanda kalan Manchester United ise 3. sıraya geriledi. Zorya ise 2 puanda ve son sırada kaldı.

ADVOCAAT'TAN 2 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Manchester United karşısına 5-0 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçının kadrosunda biri zorunlu olmak üzere 2 değişiklik yaparak takımı sahaya sürdü.

Kardemir Karabükspor maçında 2 gol ve 1 asistle ön plana çıkan Robin van Persie'yi kenarda oturtan Advocaat, Moussa Sow'u tek forvet olarak sahaya sürdü. Kardemir Karabükspor maçında 1 gole imza atan Aatif Chahechouhe ise UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer alamadı. Advocaat bu ismin yerine ise Alper Potuk'a forma verdi.

VAN PERSIE 4 MAÇ SONRA YEDEK

Hollandalı yıldız Van Persie, 4 maç sonra yedek kulübesine çekildi. Son 4 maçta ilk 11'de sahaya çıkan ve iyi bir performans ortaya koyan golcü futbolcu, eski takımı Manchester United karşısında yedekler arasında ekledi.

"KUPA 2'DE 100. MAÇ"

Fenerbahçe, Avrupa'nın kulüpler bazındaki iki numaralı organizasyonunda 100. maçını Manchester United'a karşı oynadı. Sarı-lacivertliler, 1971-1972 sezonunda düzenlenen ilk UEFA Kupası organizasyonundan bu yana bu kulvarda 99 maça çıktı.