Sarı-Lacivertli ekip, Andre Ayew'i bir yıllığına kiralıyor. Ganalı hücum oyuncusunun kulübü Swansea City ile yapılan pazarlıklarda büyük oranda anlaşma sağlandı..

Aradaki küçük pürüzlerin de halledilmesiyle, Ayew'in transferi resmen açıklanacak..

SKY SPORTS DUYURDU

Ada'dan Sky Sports, Fenerbahçe'nin Swansea City'ye teklifini ilettiğini, görüşmelerin olumlu yönde devam ettiğini duyurdu..

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını West Ham'da kiralık olarak geçiren 28 yaşındaki yıldız futbolcu, Marsilya'nın altyapısından yetişti; Lorient ve Arles'te birer sezon kiralık oynadıktan sonra 2015'te bonservissiz olarak Swansea'nin yolunu tuttu..

SON TEKLİF 4 MİLYON

Fenerbahçe'nin Ayew için Swansea'ye 1.5 milyon euro kiralama bedeli ödeyeceği, oyuncuya ise 3.5 milyon euro'ya imza attıracağı iddia edilmişti..

Ancak Ayew'e başka taliplerin de çıkması piyasayı kızıştırdı. Footy Ghana'nın servis ettiği habere göre; Ayew'i açıklamaya hazırlanan Sarı-Lacivertli yönetimin Swansea'ye teklif ettiği son ücret 3 milyon 550 bin sterlin. (Yaklaşık 4 milyon euro).

Gözler artık sportif direktör Damien Comolli'den gelecek müjdeli habere çevrildi..

91 GOL 42 ASİST

76 kez formasını giydiği Gana Milli Takımı'nda 14 kez fileleri sarsan Andre Ayew'in gerçek mevkii hücumun solu..

Ancak 28 yaşındaki futbolcu, sağ kanat ve forvet arkası da oynayabiliyor. Kariyerinde 355 karşılaşmaya çıkan Ayew, toplam 91 gol-42 asiste imza attı..

BENFİCA, FENER'İN KADROSUNA YAZDI

Fenerbahçe'nin Devler Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Benfica, Andre Ayew'i Kanarya'ya transfer etti bile!.

Ayew, Portekiz ekibinin resmi internet sitesindeki tanıtımda Sarı-Lacivertli takımın kadrosunda yer aldı..

Ülkenin resmi devlet kanalı GTV'nin yorumcularından Saddick Adams Obama, yıldız ismin Fenerbahçe ile anlaştığını, transferin gerçekleşeceğini duyurdu..

Obama'ya göre, bazı Premier Lig ekiplerinin yanı sıra İskoçya'dan Celtic takımının da teklifte bulunduğu ileri sürülen Ayew'in Fenerbahçe'yi Premier Lig'e tercih etmesinin en önemli nedeni Şampiyonlar Ligi'nde oynama ihtimali.




Kaynak:Fotomaç