Fenerbahçe yönetimi, teknik heyet ve futbolcular sürekli olarak neden yakınıyorlardı? Taraftarların maça gelmemesinden ve boş tribünler önünde oynamaktan... Birbiri ardına, “Maça gelin’ çağrıları yapıldı. Ardından bilet fiyatlarında indirime gidildi. Taraftar da “Biz iyi gün dostu değiliz” diyerek zor gününde takımını yanlız bırakmamak için Ülker Stadı’na koştu. Bursaspor maçında 30 bine yakın taraftar vardı. Maç boyunca hiç susmadan destek verdiler. Takım 1-0 yenik durumdayken bile bu destek sürdü. Ama sonu hüsran olunca da haklı olarak taraftarlar çileden çıktı ve her yerde isyan başladı.

YÖNETİCİLERE VE FUTBOLCULARA TEPKİ

Ülker Stadı’ndaki ilk tepkiler maçın sonlarına doğru futbolculara yönelik başladı ve oyuncular ıslıklandı. Özellikle bu protestolardan nasibini alanlar da Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan ve Van der Wiel oldu. Maç bitiminde ise protestolar bu sefer yöneticilere yöneldi. Başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarını istifaya çağıran taraftarlar uzun süre bu protestolarını sürdürdüler.

'BAYRAMI BİZE ZEHİR ETTİNİZ'

Maç sonundaki başkan Aziz Yıldırım ve yönetimine yönelen protestolar öylesine arttı ki bunun sonucunda ortamı sakinleştirmek için asbaşkan Şekip Mosturoğlu tribünlere kadar gitti. Mosturoğlu’nu gören taraftarlar, “Bayramı bize zehir ettiniz. Koca yönetim bir orta saha nasıl alamaz? Takımın başına Aykut Kocaman’ı niye getirmediniz?” diyerek tepki gösterdiler. Taraftarları sakinleştirmeye çalışan Şekip Mosturoğlu ise “Elimizden geleni yapıyoruz. İyi olsun diye bir sürü transfer yaptık. Ben kendi adıma özür dilerim” demekle yetindi. ‘