Sarı-Lacivertlilerin, bonservisler ve oyunculara verilecek ücretlerle birlikte kasasından 70 milyon Euro'ya yakın para çıkmıştı. Ancak Kanarya'nın, Galatasaray'ın uğradığı tarzda bir cezaya çarptırılmayacağı öğrenildi. Önceki günkü kongrede konuşan Başkan Aziz Yıldırım'ın açıklamaları da bu söylemi doğrular cinsten.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre; Zira gelir kalemlerine bakıldığında Fenerbahçe'nin malî yönden en rahat ve güçlü kulüpler arasında yer aldığı görülüyor.

Divan kurulunda, derneğin açıklanan borç miktarı; 254 milyon 482 bin TL. Ancak oyuncu satışları, sponsorluklar, Fenerium'ların kazançları ve ‘1 milyon üye' projesi hesaplandığında Fenerbahçe'ye UEFA yaptırımının zor olduğu belirtiliyor.

KOMBİNEDEN 58 MİLYON

Öyle ki stat isim hakkı 10 yıllığına Ülker Grubu'na verildi. Bu anlaşma karşılığında kasaya senelik 9 milyon dolar girecek.

Yıldız futbolcular ise kombineler ve lisanslı ürünler vasıtasıyla neredeyse kendi maliyetlerini karşıladı. 38 bin 320 sezonluk bilet satışından 58 milyon TL gelir sağlayan yönetim, açık ara farkla rakiplerinin önünde. Formadan 2,5 milyon TL geldi.

1 MİLYON ÜYEDEN 140 MİLYON TL


Adidas'tan da 8 milyon dolar alınıyor. Son olarak Başkan Yıldırım'ın büyük önem verdiği ‘1 milyon üye' kapsamında 140 milyon TL'lik kaynak oluşturuldu. Rakamlar istenilen seviyenin altında gitse dahi buradan gelen ekstra gelirler, bütçeyi büyük oranda rahatlattı.