Fenerbahçe, Vardar maçı ile ya tamam diyecek ya devam diyecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play off turunda ilk maçta deplasmanda 2-0 yenildiği Makedon Vardar takımı ile bu akşam Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Fenerbahçeli taraftar, Vardar maçı kadrosunda kimler yer alıyor, forvet olarak kimle başlanacak merak ediliyor. Soldado'nun son durumu nedir? Peki Fenerbahçe Vardar maçı saat kaçta başlıyor ve hangi kanaldan yayınlanıyor?

FENERBAHÇE - VARDAR MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Makedon temsilcisi Vardar'la 24 Ağustos Perşembe günü oynayacağı maçı, Polonya Futbol Federasyonundan Daniel Stefanski yönetecek. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Ülker Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak Fenerbahçe - Vardar maçını Polonyalı hakem Stefanski düdük çalacak. Stefanski'nin yardımcılıklarını da aynı ülkeden Marcin Boniek ve Dawid Igor Golis'in yapacağı maçın dördüncü hakemlik görevini Zbigniew Dobrynin üstlenecek. Fenerbahçe - Vardar maçı bu akşam saat 20.302da Smart Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Fenerbahçe, Üsküp deplasmanında 2-0 yenilerek avantajı kaybettiği Vardar karşısında turu geçmek için mücadele verecek. Fenerbahçe, turu geçebilmek için rakibine en az 3 farklı üstünlük sağlamak zorunda. Sarı-lacivertlilerin maçta bir gol yemesi durumunda turu geçmek için rakip fileleri en az 4 defa havalandırması gerekecek. Karşılaşmanın 90 dakikası 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona ererse maç uzatmalara gidecek.

FENERBAHÇE EVİNDE KAYBETMİYOR!

Fenerbahçe, Vardar maçı öncesinde evinde oynadığı 11 Avrupa maçında 8 galibiyet 8 beraberlik alırken seyircisi önünde maç kaybetmedi. Vardar maçı, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki 220. maçına çıkıyor. Bundan önceki 219 maçta 81 galibiyet, 45 beraberlik alırken 93 kez de yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, taraftarı önünde Avrupa kupalarında oynadığı 108 maçta 54 galibiyet elde etti. İç sahadaki ilk Avrupa kupası maçında 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, ev sahibi olduğu 108 karşılaşmanın 23'ünde berabere kaldı, 31'inde de yenildi. Bu maçlarda rakip fileleri 159 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 118 gol gördü.

VARDAR MAÇI ÖNCESİ FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, kritik Vardar maçında 4 futbolcusundan faydalanamayacak. İlk maçın son anlarında kırmızı kart gören Josef de Souza ile sakatlıkları süren Jose Fernandao ve Mehmet Ekici rövanşta forma giyemeyecek. Yeni transfer Soldado'nun durumu ise maç saati belli olacak.

Yeni transferlerden Giuliano de Paula ise statü gereği UEFA listesine yazılamadığı için rövanşta oynayamayacak. Fenerbahçe turu geçmesi durumunda Brezilyalı futbolcu grup aşamasında takım listesine yazılabilecek.

FENERBAHÇE VARDAR MAÇI MUHTEMEL İLK 11

Carlos Kameni, Mauricio Isla, Martin Skrtel, Roman Neustaedter, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Nabil Dirar (Aatif Chahechouhe), Alper Potuk, Mathieu Valbuena, Roberto Soldado (Robin Van Persie)