Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, geleceğe yönelik transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, gündeme bomba gibi bir iddia geldi.

Sarı Laciverli kulüp ile ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın ortağı olduğu Hollanda takımı Fortuna Sittard, sürpriz bir transfer operasyonu başlattığı öne sürüldü.

Hollanda basınında çıkan habere göre; Fenerbahçe'nin Nijeryalı genç yetenekler Peter Olawale ve İbrahim Said'in transferi için düğmeye bastığını ifade edildi.

Fortuna-Online'ın DailySportsNG'ye dayandırdığı habere göre iki futbolcu Sarı Lacivertli kulübe imza atmaya çok yakınlar.

Haberin detaylarında; Bu iki oyuncu, Acun Ilıcalı aracılığı ile kiralık olarak gelişmeleri adına Fortuna Sittard'ın yolunu tutacakları belirtiliyor. Yeni sezonda sportif direktörlük koltuğuna oturacak olan Emre Belözoğlu ile Acun arasında yapılan bu anlaşmaya göre genç oyuncular 1 sezon Fortuna Sittard'a kiralanarak tecrübe kazandırılacak. İki genç oyuncu da özellikle Nijerya U17 takımında fark yaratmış isimler olarak dikkat çekiyorlar.

Sol açık oynayan 17 yaşındaki Peter Olawale, geçtiğimiz günlerde Borussia Dortmund ile anlaşamadığı fakat Galatasaray ve Sevilla'nın da oyuncuyu istediği iddialar arasında yer alıyor. Özellikle deneyimli teknik direktör Fatih Terim'in önümüzdeki sezon kadrosunda görmek istediği genç oyuncunun Acun Ilıcalı ve Emre Belözoğlu ortaklığına daha sıcak baktığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mynet Spor