Teknik direktörü Jose Morais'in beyin kanaması geçirmesi nedeniyle moralsiz günler geçiren Antalyaspor Süper Lig'in 20. haftasında maç fazlasıyla lider durumdaki Fenerbahçe'yi ağırladı.

Antalya Stadı'ndaki karşılaşmada sarı-lacivertliler Antalyaspor'a 4-2 mağlup oldu.

Son yenilgisini 27.09.2015'te Beşiktaş'a karşı alan Vitor Pereira'nın ekibinin 25 maçlık yenilmezlik serisi böylece son buldu.

Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri Samuel Eto (Dk. 40'), Danilo Campos (Dk. 54'), Jean Makoun ve Sakıb (90+4) kaydederken, Fenerbahçe'nin golleri Bruno Alves (Dk. 85') ve Van Persie'den (90+5' pen.) geldi.

ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRSÜZ ÇIKTI
Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor, Fenerbahçe'yi konuk ederken, kırmızı-beyazlı futbolcular, beyin kanaması geçiren teknik direktörleri Jose Morais'i unutmadı.

Antalyaspor futbolcuları, müsabaka öncesi ısınmaya, beyin kanaması geçirmesi nedeniyle halen hastanede tedavi altında olan Portekizli teknik direktörleri Jose Morais'in fotoğrafı bulunan tişörtlerle çıktı.

Taraftarlar da Morais'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, üzerinde, "Ayağa kalk Jose. Seninle savaşımız yeni başlıyor" yazılı pankart açtı.

Fenerbahçe müsabakasında kırmızı-beyazlı takımın başında Erol Malkoç yer aldı.
Antalyaspor 11'i, Fornezzi, Zeki Yıldırım, Sakıb Aytaç, Celutska, Makoun, Serdar Özkan, Inkoom, Motta, Danilo, Mbilla ve Eto'o'dan oluşurken, yedeklerde ise Ozan Evrim Özenç, Kadir Bekmezci, Emrah Başsan, Enguene, Lazarevic, Charles ve Ömer Şişmanoğlu kendilerine yer buldu.

FERNANDAO 11'DE VAN PERSIE YEDEK
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Antalyaspor'a karşı forvet hattında Fernandao'ya yer verdi.
Brezilyalı oyuncu, Antalyaspor maçında takımının tek forveti olurken, Diego ile Van Persie ise müsabakaya yedekler arasında başladı.
Sarı-lacivretli takımın Antalyaspor maçı 11'i, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kadlec, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Sousa, Nani, Markovic, Fernandao şeklinde olurken, Fabiano, Hasan Ali Kaldırım, Diego, Van Persie, Volkan Şen, Alper Potuk ve Gökhan Gönül ise yedeklerde yer aldı.

Fenerbahçe'de, sarı kart cezalısı olan Simon Kjaer ile sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba ve Raul Meireles kamp kadrosunda bulunmadı.
Öte yandan, Antalyaspor'un 18. haftada sahasında oynadığı Medipol Başakşehir maçında yaşanan tribün olayları sonucunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) aldığı ceza nedeniyle, güney kale arkası ve kuzey kale arkası tribünleri için 3 bin 200 taraftar karşılaşmaya alınmadı.
Ayrıca, hafta içinde vefat eden A Milli Takım eski oyuncusu ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun eski üyelerinden Suat Mamat ile A Milli Takım eski oyuncusu Ali Beratlıgil için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından müsabaka başladı.