Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftada aldığı 2 mağlubiyetle lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe'de gözler Trabzonspor maçına çevrildi. Sarı Lacivertli takım, 28 Şubat Pazar günü saat 19.00'da deplasmanda oynayacağı kritik karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak zirve iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe'de dev derbinin hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, sezon sonuna yaklaşılmasıyla birlikte transfer çalışmaları da hız kazanmış durumda.

Özellikle sezon başında ve ara transfer döneminde yaptığı takviyelerle çok konuşulan Fenerbahçe, sezon sonunda da adından sık sık söz ettirecek hamlelere imza atmaya hazırlanıyor. Yeni sezon için birçok bölgeyi güçlendirmeyi planlayan Sarı Lacivertli kulüp önceliği savunma hattına verdi.

Fenerbahçe sezon başında transfer edilen Mauricio Lemos ve Marcel Tisserand'dan istediği verimi alamadı. Lemos için sezon sonunda gelecek teklifleri değerlendirme kararı alan Fenerbahçe'de ara transfer döneminde takıma dahil edilen Macar futbolcu Attila Szalai ise gösterdiği başarılı performansla kısa süre içerisinde ilk 11'in vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

Yeni sezon için Macar stoperin yanına bir takviye daha yapmak isteyen Fenerbahçe için gündeme bomba gibi düşecek bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Alman basını, Mesut Özil'in Bayern Münih'le sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Jerome Boateng'i Sarı Lacivertli takıma davet ettiğini öne sürdü.

Yıldız oyuncunun, küçük yaştan itibaren milli takımlarda beraber oynadığı 32 yaşındaki stoperle bir görüşme yaptığı ve kendisiyle yeniden birlikte olmak istediğini, Fenerbahçe'nin de kendisine ihtiyacı olduğunu dile getirdiği çıkan haberler arasında.

Öte yandan Jerome Boateng'in futbolunun son döneminde Premier Lig'de oynamayı planladığı ancak yakın dostu olan Mesut'un ısrarları sonrasında sürpriz bir Fenerbahçe transferi gerçekleşebileceği de iddialar arasında yer alıyor.

JEROME BOATENG KİMDİR?

Tam adı Jerome Agyenim Boateng olan futbolcu, 3 Eylül 1988 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde dünyaya geldi.

Futbola Almanya'nın Tennis Borussia Berlin altyapısında başlayan Boateng, Hertha Berlin altyapısında da forma giymesinin ardından 2007 yılında aynı takımla profesyonel sözleşme imzaladı.

Ocak 2007'de Hertha Berlin ile sözleşme imzaladıktan sonra sezon sonunda 1.1 milyon Euro karşılığında Hamburg'a gönderilen Alman stoper, burada geçirdiği 3 sezonun ardından 2010 yılında 12.5 milyon Euro karşılığında Manchester City'nin yolunu tuttu.

Premier Lig ekibinde yalnızca tek sezon geçiren tecrübeli oyuncu, 2011 yılında 13.5 milyon Euro karşılığında Bayern Münih'e transfer olarak ülkesine döndü.

2011 yılından bu yana Alman devinin formasını terleten Jerome Boateng, bu sezon çıktığı 25 maçta 2 gol ve 1 asist kaydetti.

Almanya Milli Takımı'nın formasını da 76 kez terleten Boateng'in Bayern ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Kaynak: Fotomaç