Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde yeni sezon transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Eksik bölgelere gerekli takviyeleri yaparak iddialı ve şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmayı hedefleyen Sarı Lacivertli takımın Danimarkalı yıldız futbolcuyu gündemine aldığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin Danimarka'nın FC Midtjylland takımında forma giyen Pione Sisto için pazarlıklara başladığı öne sürüldü. Sarı Lacivertli  Yönetim, Pereira'nın özellikle istediği oyuncuyla ilgili menajerinden bilgi aldığı da çıkan haberler arasında.

.26 yaşındaki kanat forvetin, Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı ve şartların oluşması durumunda Sarı Lacivertli formayı giymek istediği ifade ediliyor.

Kulübü Midtjylland ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Sisto için 4-5 milyon Euro arasında bonservis bedeli talep edildiği de çıkan haberlerin detaylarında yer aldı.

1.72 boyundaki yıldız futbolcu, Danimarka Ligi'nin ilk hafta maçında takımı adına 1 gol kaydetti.

Fenerbahçe izleme komitesi, Sisto'nun forma giydiği maçı scout programı üzerinden takip etti.

PİONE SİSTO KİMDİR?

Sisto kariyerine FC Midtjylland Altyapı'da başladı. 2016 yılında 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Celta Vigo'nun yolunu tutan milli futbolcu, geçtiğimiz sezon vaşında 2.5 milyon Euro bonservisle yeniden Midtjylland'a döndü..Hücum bölgesinde her iki kanat ve on numara pozisyonunda da oynayabilen Sisto'nun, güncel piyasa değeri ise 4.5 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda. Sisto, 2020-2021 sezonunda takımında 42 maça çıkarken 8 gol ve 2 asistle oynadı..

Kaynak: Fotomaç