Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Sarı Lacivertli takım son olarak Lig'in 21. haftasında sahasından Hes Kablo Kayserispor'u konuk etmiş ve mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Fenerbahçe, aldığı bu rahat galibiyet sonrası artık gözünü Galatasaray derbisine dikerken, bir yandan da takıma yapılacak takviyeler için yoğun mesai harcıyor. Ara transfer döneminde kadrosuna Mesut Özil, Attila Szalai ve Osayi gibi isimleri dahil eden Sarı Lacivertli kulüp, transferlerine bir yenisini daha eklemek için kolları sıvadı.

İtalyan basınında konu ile ilgili yer alan habere göre; Fenerbahçe'nin Sokratis'i elinden kaçırması sonrası bu transfere daha da yüklendiği yazıldı. Bilindiği üzere Premier Lig ekibi Arsenal ile sözleşmesini fesheden Sokratis'i Sarı Laciveretli takım renklerine bağlamak için yoğun uğraşlar vermiş ancak oyuncu Olympiakos'a gitmeyi tercih etmişti.

Öte yandan İtalyan kaynaklar, Fenerbahçe'nin şu anda Sampdoria'da forma giyen Omar Colley için devrede olduğunu yazdı.

Elinde Serdar Aziz, Tissserand, Lemos ve Attila olmasına karşın bir stoperi daha kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe yıldız futbolcuyu renklerine bağlamak için yoğun mesai harcadığı iddia edildi.

Bununla beraber Fenerbahçe'nin Colley harekatında tek olmadığına da haberin detaylarında yer verildi. Sarı Lacivertli takımın yanında Genoa, Lazio ve Newcastle United'ın da Colley ve kulübü Sampdoria ile pazarlık halinde olduğu belirtildi.

Colley'in kiralık mı, bonservisiyle mi alınıp alınmayacağına dair henüz bir bilgi verilmezken, oyuncunun bonservisinin 8 milyon euro civarında olacağı ifade ediliyor.

OMAR COLLEY KİMDİR?

24 Ekim 1992'de Gambiya'nın Banjul şehrinde dünyaya gelen Colley, 1.91 boyunda ve stoper mevkinde görev alıyor..

Sol ayaklı stoper olması özelliği ile rakiplerinin bir adım önünde olan Colley, kariyerine ülkesinin takımlarından Wallidan FC'de başladı. Daha sonra Kuopion Palloseura, Djurgardens IF, KRC Genk ve Sampdoria'da oynadı.

Omar Colley bu sezon toplamda 14 maça çıkarken 1 gol kaydetti ve 1240 dakika sahada kaldı.

Kaynak: Fotomaç