Önümüzdeki sezonun kadro yapılandırmasına şimdiden başlayan Süper Lig ekibi Fenerbahçe, taraftarının beklemediği ancak büyük yeteneklere sahip olan bir isimle temasa geçti.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle Lig'e verilen arada Sarı Lacivertli kulüp öncelikle teknik direktör konusunu çözmek istiyordu.

Erol Bulut, Manuel Pellegrini, Marc Wilmots, Giampaolo gibi isimlerle görüşen Fenerbahçe, bir yandan teknik direktörler için anlaşma zemini hazırlarken, diğer yandan da kadro yapılandırmasını tamamlamak istiyor.

Fenerbahçe, geçmiş yıllarda yaptığı gibi yıldızlara para yağdırmayacak.

Akşam'da yer alan habere göre; Özellikle Kovid-19 virüsü nedeniyle Süper Lig'e verilen arada büyük mali zarara uğrayan Fenerbahçe, gelir dengesine uygun ve kısa sürede takıma katkı sağlayabilecek isimlere yöneliyor. Fenerbahçeli yöneticiler ve scout ekiplerinin özellikle takip ettiği isimler Orta Doğu ve Afrika'da kendi takımlarının yıldızları durumunda.

Sarı Lacivertli kulübün bu bağlamda giriştiği transfer operasyonlarından birinin de İsrail'de olduğu ortaya çıktı.

Israelhayom.co.il adlı internet sitesi, 25 Nisan tarihinde okuyucuları ile paylaştığı haberde, Fenerbahçe'nin şu anda Maccabi Tel-Aviv forması terleten 26 yaşındaki Omer Atzili'ye resmi teklifi yaptığı iddia edildi.

26 yaşındaki futbolcu, İsrail'in şampiyonlarından Maccabi Tel-Aviv dışında, Avrupa'da sadece İspanyol Granada takımında kısa süre forma giydi. 

Bunun haricinde Avrupa da hiç forma giymedi. Kulübü Omer'i ancak 2,9 milyon euroluk yüksek satın alma opsiyonuyla satmayı kabul edebileceği haberin detaylarında yer aldı.

 Öte yandan küresel salgın ilan edilen koronavirüs krizinden sonra Avrupa takımlarının ekonomik durumu da Maccabi tarafından göze alınacak gibi gözüküyor.

Omer Atzili bu sezon forma giydiği 19 maçta 8 gol 8 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Mynet Spor