Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin teknik direktör adaylarından birisi olduğu öne sürülen 66 yaşındaki Portekizli teknik adam Jorge Jesus için eski kulübü Benfica'nın devreye girdiği Portekiz basınında yer aldı.

Sporx'te yer alan habere göre; Portekiz medyasından CMTV'nin haberine göre, Portekiz Süper Ligi ekibi Benfica'nın başkanı Luis Filipe Vieira'nın kulübü geçmişte başarıdan başarıya taşıyan Jorge Jesus'u takımın başında görmek istediği ifade edildi.

Haberin detaylarından, Portekiz ekibinin başkanı Vieira'nın 66 yaşındaki teknik adama yıllık 5 milyon euro alacağı bir sözleşme teklifi hazırladığı ve yeniden eski günlerine kavuşmaları için kararlı olduğu iddia edildi.

Teknik direktör Jorge Jesus'un Brezilya Serie A ekibi Flamengo ile olan sözleşmesinin 2020'nin Haziran ayında biteceği bilinirken; başkan Vieira ile Jesus'un kişisel dostluklarının da bu imzaların atılmasında önemli rol oynayabileceği belirtildi.

Tecrübel teknik direktör Jorge Jesus, Benfica'yı çalıştırdığı 2009-2015 yılları arasında kulübe 3 lig şampiyonluğu, 5 Portekiz Kupası ve 1 Portekiz Süper Kupası kazandırmıştı.

Kaynak: Mynet Spor