Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de yeni tip koronavirüsü nedeniyle lige verilen arada Sarı Lacivertli yönetimi yine zorlu günler bekliyor. Liglerin geçici olarak durdurulması teknik direktör arayışında kulübe zaman kazandırırken, mali olarak ise sıkıntıya neden olacak gibi görünüyor. Zira önümüzdeki nisanda toplamda 100 milyon lirayı aşacak ödeme yapılması gerektiği belirtiliyor. Liglerin ertelenmesiyle birlikte, maç+tribün gelirleri ve ürün satışları bıçak gibi kesildi. Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un yakın yöneticileriyle birlikte kaynak aradığı öne sürüldü.

Öte yandan bu tabloda basketbol takımında ortaya çıkan Kovid-19 virüs şüphesi ise moralleri bozdu. Sarı Lacivertli kulüpte teknik direktör arayışı şimdilik ikinci plana düşerken, yönetim oyuncuların ve idarecilerin sağlığı için seferber olmuş durumda. Futbolda bu sezon büyük olasılıkla PRO lisans sahibi geçici bir çalıştırıcı ile tamamlanacak. Fenerbahçe'de yeni teknik adam ise gelecek sezona yönelik düşünülüyor. Kiralık oyuncular Michael Frey, Christian Zanka, Barış Alıcı ve kaleci Berke Özer'in durumuna da yeni teknik direktör  belli olduktan sonra karar verilecek.

UEFA'nın ölümcül koronavirüs salgını yüzünden takımların uğrayacağı gelir kaybı nedeniyle Finansal Fair Play kurallarını yumuşatacağını açıklaması, Sarı Lacivertli takım için tek teselli kaynağı oldu.

Ancak Fenerbahçe'de mali durumun düzeltilememesi halinde ileride tekrar sıkıntı yaşanması ise kaçınılmaz.

Kaynak: İnternet Spor