Shakhtar Donetsk’in Copa America sırasında doping yapan oyuncusu Fred’in Fenerbahçe’ye karşı forma giymeyeceği bildirildi. A numunesinin pozitif çıkmasının ardından İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında oynayan 22 yaşındaki oyuncunun, Ukrayna’daki rövanşta ise yer alamayacağı aktarıldı.
Portekiz basınındaki haberlere göre, ilk maçın ardından B numunesi de pozitif çıkan Brezilyalı futbolcu için UEFA Shakhtar Donetsk’e gerekli bildirimi yaptı. UEFA’nın Ukrayna ekibine, ikinci maçta oyuncuyu kullanamayacağı uyarısında bulunduğu öne sürüldü. Fenerbahçe’nin ilk maçın skoruna yaptığı itiraz ve Fred’in ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı konularında ise henüz kesin kararın verilmediği ifade edildi.

Brezilya basını: Geçici ceza verilecek

Öte yandan Brezilya basını ise futbolcuya tedbir amaçlı geçici hak mahrumiyeti verileceği iddiasını ortaya attı. Oyuncunun testlerinin pozitif çıktığına dair raporları, kendisinin avukatlığını yapan isimlerden bir tanesi olan Marcos Motta’nın doğruladığı bildirildi.
Güney Amerika Futbol Konfederasyonu CONMEBOL’un konuyla ilgili resmi açıklamayı yapmasının ardından oyuncuya geçici hak mahrumiyeti getirilebileceği savunuldu. Sonuçlara ilişkin raporun yayınlanmasının ardından disiplin mahkemesinin devreye girdiği ve verilecek kesin cezayı belirleme sürecinde oyuncuya geçici olarak sahalardan uzak kalma cezası verilmesinin beklendiği kaydedildi.