Fenerbahçe'de Aatif, Dirar ve Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılmasından sonra, 2. dalga bir operasyon yapılacağı iddia edilmişti..

Bu operasyon ile kadro dışı sayılarının artacağı vurgulanırken, takımın yeniden kenetlenmesini sağlayacak bir ortam oluşturulacağı kaydedilmişti..

Henüz böyle bir kadro dışı olayları gerçekleşmese de Fenerbahçe'de, sezon başında takımda düşünülmeyen Kameni ve Ozan Tufan'ın ardından kadro dışı bırakılan oyuncularla birlikte oynamadan yıllık ücret alan oyuncu sayısı beşe yükseldi..

Sarı lacivertlilerde kadro dışı bırakılan 5 futbolcunun yıllık maliyetinin yaklaşık 10 milyon euro olması kulüp hesapları açısından çok kritik bir önem taşıyor..

Finansal açıdan darboğazdan geçen ve her kuruşun hesabının yapıldığı Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen Dirar 3 milyon euro, Aatif, Volkan Demirel ve Ozan Tufan 1.5'ar milyon euro, Kameni ise yaklaşık 2.5 milyon euro yıllık ücret alıyor..

Böylece Fenerbahçe faydalanamadığı bu 5 isime toplam 67 milyon türk lirası ödüyor..

OYUNCULARA TEKLİF VAR

Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen oyunculara tekliflerin olduğu iddia edildi. Kamerunlu kaleci Kameni'ye İspanya'dan tekliflerin olduğu ifade edilirken, Nabil Dirar'a ise Fransa'da taliplerin olduğu kaydedildi.
.
Ayrıca sarı-lacivertlilerin yıldız oyuncusu Valbuena'nın da adı Arap kulüpleriyle anılıyor..

Sezon başında Cocu'nun vazgeçilmezi olan Aatıf için de Türkiye'den taliplerinin olduğu ve Sivasspor'un da Faslı oyuncu kadrosuna katmak istediği ifade edildi..


Kaynak:Aspor