Teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Süper Lig ekibi Fenerbahçe forvet takviyesi için kolları sıvadı.

Portekizli teknik adam, hazırlık maçlarında zaman zaman Serdar Dursun'a, zaman zaman Samatta'ya ve zaman zaman Enner Valencia'ya forma şansı verse de henüz kafasındaki forveti netleştiremedi. Eğer Sarı Lacivertli kulüp önemli bir forveti renklerine bağlamayı başarırsa Samatta'ya da yol görünecek..

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonu Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da geçiren Carlos Vinicius'u transfer etmek istediği iddia edildi. Bonservisi Benfica'da bulunan Sambacı yıldız için Sarı Lacivertli yönetimin harekete geçtiği ifade ediliyor.

26 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon İngiliz kulübü ile çıktığı 22 maçta 10 gol 3 asistlik performans sergilemiş, ardından Portekiz kulübünün yolunu tutan futbolcu burada ise çoktan gözden çıkarılmış durumda.

Ayrıca Vinicius için ülkesinin takımlarından Gremio da harekete geçti. Brezilya kulübünün Benfica'ya kiralama teklifi yaptığı ancak 140 bin Euro'luk maaşı sebebiyle bu transferden vazgeçtiği vurgulandı.

Fenerbahçe'nin ise bu yıldız için bu rakamı ödeyebileceği ifade ediliyor. Sarı Lacivertli ekip, Portekiz kulübüyle anlaşması durumunda oyuncuyu satın alma opsiyonlu kiralamak istiyor.

Yıldız forvet ile şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'ne gitme başarısı gösterilirse, oradan gelecek bütçenin bir kısmı Vinicius'un satın alma opsiyonuna kullanılacak.

VINICIUS KİMDİR?

Brezilyalı santrfor, bu zamana kadar toplamda 145 maça çıktı. Bu maçlarda 70 gol ve 25 asist kaydetti. Kariyerinin en parlak dönemlerinden birini 2019-20 sezonunda geçiren Sambacı, Portekiz Ligi'nde 18 gol 8 asist, kupada ise 5 gol 5 asist yaptı.

Bu performansın ardından Tottenham oyuncuyu kiraladı ancak Premier Lig'de süre aldığı 9 maçta sadece 1 gol atabildi. İngiliz kulübü sözleşmesinin sona ermesinin ardından Brezilyalı oyuncu için temasları kesti. 1,90 boyundaki sol ayaklı oyuncuyu, Avrupa'nın önde gelen sitelerinden Transfermarkt'a göre Fenerbahçe'nin transfer etme ihtimalı yüzde 42 olarak görülüyor.

Ancak resmi temasların başlamasının ardından Sarı Lacivertli kulübün bu şansı yükselebilir..

Kaynak: Fotomaç