Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de sezon başında Aston Villa'dan büyük umutlarla kadroya katılan Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Golcü futbolcu Samatta şu ana kadar beklentileri karşılayamazken, Sarı Lacivertli forma ile çıktığı 28 maçta sadece 6 gol atabildi.

Güncel piyasa değeri 5.5 milyon euro olan forvet oyuncusunun, Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'dan 1 yıllığına satın alma opsiyonu ile kiralama bedeli 6 milyon Euro olarak belirlenmişti.

Samatta'nın 6 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu ise yazın devreye girecek...

Fenerbahçe ise yeni sezonda bu transferi gerçekleştirmek için en az 6 milyon Euro'luk satış yapmak zorunda. Sarı Lacivertli ekipte satış gerçekleştiremezse Tanzanyalı futbolcunun lisansı çıkartılamayacağı önü sürülüyor..

Yeni sezon öncesi bu krize son vermek isteyen Fenerbahçe'de ise takas formülü gündeme geldi.

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Samatta'nın takasta kullanılmak istedindiğini belirtilirken, Fenerbahçe yönetiminin Club Brugge'da forma giyen Emmanuel Bonaventure Dennis'e karşılık Samatta'yı Brugge'e teklif etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Öte yandan 23 yaşındaki Emmanuel Bonaventure Dennis, bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada 2 gol 4 asistlik performans sergiledi.

Güncel piyasa değeri ise 11 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: Fotomaç