Süper Lig'de Fenerbahçe, sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başladı.

İnişli çıkışlı bir sezon geçiren Sarı Lacivertli takımda teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından göreve Emre Belözoğlu getirildi.

Yeni hocası ile 3 maça çıkan Fenerbahçe, 2 galibiyet 1 beraberlik alarak lider Beşiktaş'ın gerisinde yarışını sürdürüyor.

Gelecek sezon Avrupa'da da boy göstermenin planlarını yapan Sarı Lacivertli takım, lige de damga vuracak bir kadro kurmayı hedefliyor.

Bu sezon özellikle golcüler olmak üzere yapılan yeni transferlerden beklediği verimi alamayan Fenerbahçe, gelecek sezon hata yapmak istemiyor... Transfer bütçesi açmak için özellikle kadrodaki parlayan isimlere gelecek teklifler değerlendirilecek..

Bunun haricinde takıma fayda sağlayamayacağı düşünülen oyuncuları ise bedelsiz gönderme veya kiralama formülüne gidileceği ifade ediliyor.

Buradan açılacak bütçeyle çalışmalarını sürdürecek olan Fenerbahçe'ye transfer piyangosu vurdu..

Sarı Lacivertli takımın genç futbolcusu Allahyar Sayyadmanesh, performansıyla Ukrayna Ligi'nde fark yaratmaya devam ederken oyuncuyla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor.

750 bin euro bedelle Fenerbahçe'ye transfer olan yıldız isim, daha sonra İstanbulspor'dan ayrılarak Zorya'ya kiralandı.

Zorya'da 13 maçta 4 gol  2 de asistlik performansa imza atan Allahyar ile Ukrayna liginin dev kulüplerinden Shakhtar Donetsk'ın ciddi şekilde ilgilendiği öne sürüldü.

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Shakhtar Donetsk, Allahyar için devreye girenken Ukrayna ekibinin 8 milyon Euro'yu gözden çıkardığı da haberin detaylarında yer aldı.

Shakhtar Donetsk'in de ilgisini öğrenen Zorya ekibi, oyuncunun opsiyonunu kullanarak Fenerbahçe'den alıp satışını kendisi gerçekleştirebilir..

Zorya Genel Direktörü Stanislav Oganov, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, oyuncuyla ilgili beklemede olduklarını dile getirmişti. 

Öte yandan Zorya'nın opsiyonu kullanıp, oyuncuyu Shakhtar Donetsk'e satmayı planladığı da çıkan iddialar arasında.

Sarı Lacivertli kulübün Zorya'ya kiraladığı İranlı oyuncunun satın alma opsiyonu ise 3.5 milyon euro....

Fenerbahçe'nin burada nasıl bir plan izleyeceği merak konusu iken İranlı genç futbolcunun kiralık süresi 31 Aralık 2021'de sona eriyor...

Oyuncunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi ise 30 Haziran 2024'te sona erecek.

Kaynak: Fotomaç