Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de kötü gidişat sürüyor. Lig'de ikinci yarıya Gaziantep FK ve Başakşehir galibiyetleriyle başlayan Sarı Lacivertli takım, 3 maç üst üste aldığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftada sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak olan ve liderin 6 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe'de şampiyonluk yarışında geriye düşülmesinde bir çok karar ve hata öne çıktı.

TRANSFERDEKİ BAŞARISIZLIK

Milliyet'te yer alan habere göre; Fenerbahçe'de sezon başında ve devre arasında sol beke transfer yapılmaması ve Hasan Ali Kaldırım'ın alternatifsiz bırakılması düşüşün en önemli sebeplerinden bir tanesi oldu. Öte yandan Vedat Muriqi'e de gerçek anlamda bir alternatif bulunamaması ilerleyen haftalarda golcü futbolcunun düşüş yaşamasına yol açtı.

Sarı Lacivertli ekip, sezon başında kadroya önemli isimleri transfer etmeyi başarsada en gerekli mevkilerden sol bek ve stoper pozisyonu için transfer yapmakta gecikti ve doğru oyuncu tercihleri yapamadı.

Geciken transferler de Sarı Lacivertli ekibin teknik direktörü Ersun Yanal'ın oyun planı kurmasına engel oldu. Fenerbahçe'de bu problemlere sezon içinde çözüm üretmeye çalışan teknik heyetin denemeleri ise olumsuz sonuçlandı ve puan kayıpları da beraberinde geldi..

ANKARAGÜCÜ FATURASI ERSUN YANAL'A

Süper Lig'in 22. haftasında alınan 2-1'lik Ankaragücü yenilgisinin faturası ise teknik direktör Ersun Yanal'a kesildi. 58 yaşındaki teknik adam Yanal'ın sahaya sürdüğü kadro ve sistem büyük eleştirilere neden oldu.

Fenerbahçe'de tecrübeli teknik adama yöneltilen eleştirilerin en önemlisi ise oyuncuların kendi mevkilerinde oynatılmaması. Merkezi orta saha oyuncuları Jailson stoperde şans bulurken, Tolga Ciğerci sol kanatta görev aldı.

Sarı Lacivertli teknik adam, Brezilyalı oyuncu Jailson'u çabukluğu nedeniyle savunmada oynattığını belirtsede 24 yaşındaki futbolcunun hataları bardağı taşırdı. Jailson'un son olarak MKE Ankaragücü mücadelesinde kaleci Altay Bayındır'ın hatalı çıkışında rakibin üzerine gitmek yerine ters yöne koşması goldeki ana sebeplerden biriydi..

Hücum özellikleri taşımayan Tolga Ciğerci'nin kanat bölgesinde oynaması da Fenerbahçe'yi atak organizasyonlarında bir hayli eksik bıraktı.

Sarı Lacivertli teknik heyetin, Zajc'a dayanıklılığı düşük diye kadroda yer vermemesi, ilk yarıda Mehmet Ekici'yi liste dışı tutması ve yerine listeye yazılan Alper Potuk'un takıma katkı vermemesi de 58 yaşındaki deneyimli teknik adam Ersun Yanal'ın eleştirildiği diğer konular arasında yer aldı. Ciddi hatalarına rağmen genç eldiven Altay'da ısrar eden Yanal'ın, Harun Tekin'e ligde hiç şans vermemesi de kayıplarda rol oynadığı ifade edildi.

Kaynak: Super Haber