UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İstanbul’da Lokomotiv Moskova’yı 2-0 yenerek, tur için önemli bir avantaj yakalayan Fenerbahçe, ekonomikanlamda da kasasını doldurmaya devam ediyor.

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa Ligi gruplarından itibaren Lokomotiv Moskova maçıyla birlikte toplam 7 karşılaşmaya çıktı. Fenerbahçe bu 7 karşılaşmada sadece 1 yenilgi alırken, 3 de galibiyet almayı başardı.

AVRUPA'DAN EN AZ 4 MİLYON EURO


Avrupa Ligi gruplarına katılımdan dolayı da 2.4 milyon euro alan Fenerbahçe, gruplarda topladığı puanlardan 1.08 milyon euro kazandı. Sarı-lacivertliler son 32 turuna kaldığı için de 500 bin euroyu kasasına koydu. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’nden şu ana kadar toplam yaklaşık 4 milyon euro kazandı. Sarı-lacivertli ekip,Rusya’da turu geçip son 16’ya kalması halinde kazandığı rakamı 4.75 milyon euroya çıkaracak.

SÜPER LİG'DE DE 22 MİLYON 
TL

Sadece Avrupa’da değil, Spor Toto Süper Lig’de de yoluna devam eden ve şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, ligde aldığı puanlardan da şu ana kadar önemli bir miktarı kasasına koydu. Sarı-lacivertliler, ligde 15 galibiyet, 4 beraberlikle kasalarına 22.1 milyon Türk Lirası koydu.

Avrupa Ligi’nden 4 milyon euro, Spor Toto Süper Lig’den yaklaşık 6.7 milyon euro (22.1 milyon TL) kazanan Fenerbahçe, toplamda kasasına 10.7 milyon euro (Yaklaşık 36 milyon TL) koymayı başardı.

NANI VE VAN PERSIE'NİN PARASI ÇIKTI


Sarı-lacivertli ekip kazandığı bu performans primiyle, daha şimdiden sezon başında transfer edilen Nani ve Robin van Persie'nin bonservis parasını da çıkarmayı başardı.Fenerbahçe, Nani için 6 milyon euro, Robin van Persie için de yaklaşık 5.5 milyon euro bonservis ödemişti.



sporx.com